Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Traģiskas brīvdienas: No ūdens izvilkti vairāki noslīkuši cilvēki

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 12.augusta plkst. 6.30 līdz 14.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 334 izsaukumus, no kuriem 51 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 274 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji saņēma vairākus izsaukumus saistībā ar nelaimes gadījumiem uz ūdens. Sestdien ap plkst. 10.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Aglonas novada Aglonas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, upē noslīcis cilvēks - pārmeklējot ūdenstilpni, ūdenslīdēji apmēram 23 gadus veco noslīkušo vīrieti atrada pretējā krastā četru metru dziļumā, pretējā krastā.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Savukārt ap plkst. 13.00 tika saņemts izsaukums uz Kārsavas novada Goliševas pagastu, kur cilvēks bija devies peldēties uz dīķi, bet no peldes tā arī neatgriezās - glābēji pārmeklēja ūdenstilpni un noslīkušo cilvēku atrada apmēram četru metru attālumā no krasta. Bet svētdien Engures novada Smārdes pagastā no upes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.