Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ierēdnis, kurš zinājis par baktērijām Latgales skolās to noklusējis un devies atvaļinājumā

© F64

Pēc augusta beigās notikušajiem plūdiem vairākās Kārsavas novada skolās krāna ūdens paraugos atrastas koliformas, kā arī zarnu nūjiņa, taču mācības visās skolās atsākušās. Kā izrādās, par analīžu rezultātiem nav bijuši informēti ne skolu direktori, ne arī novada domes vadība, bet atbildīgais domes darbinieks Juris Vorkalis, kura rīcībā bijuši šie rezultāti, devies atvaļinājumā uz Armēniju

Veselības inspekcija atkārtotās ūdens analīzēs Kārsavas novada skolās nav atklājusi nedz koliformas, nedz zarnu nūjiņas, pastāstīja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

“Dzeramā ūdens kvalitātei, ja būtu kādi aizrādījumi, noteikti jau būtu pie manis uz galda. To, ka nav negatīvi atzinumi, es domāju, varu jums pateikt 99 procenti, jo savādāk es to zinātu,” teica Silicka, bet jau tās pašas dienas laikā atzina: “Izrādās, jā, tiešām, es esmu jums neviļus esmu sniegusi nepatiesu informāciju. (..) Es sapratu tā, ir bijusi viņa paša, vides inženiera Jura Vorkaļa iniciatīva paņemt ūdeņus pēc plūdiem. Tad viņš pārvaldnieku sapulcē ir pateicis, ka viss ir normālas analīzes. Bet tagad izrādās, ir tur atkāpes no normas un man nekas par to nav zināms. Jūs saprotiet, tas vispār nav joka lieta! Pat viņš ir aizlaidies atvaļinājumā, es tagad pilnīgi sašutusi esmu.”

Koliformu klātbūtne konstatēta krāna ūdens paraugos, kas ņemti no Mežvidus, Salnavas, kā arī Mērdzenes pamatskolas, kuras ūdenī turklāt atrastas arī zarnu nūjiņas.

Lai izvairītos no iespējams nekvalitatīva ūdens lietošanas, laika posmā starp ūdens pārbaudēm izglītības iestādēs tikuši uzstādīti ūdens bunduļi un izlikti paziņojumi nelietot nevārītu ūdeni.

.