Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"airBaltic" lidmašīnas uz Liepāju lidos arī ziemā

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pieņēmusi lēmumu turpināt iekšzemes reisus starp Rīgu un Liepāju arī ziemas sezonā, informēja kompānijas korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Tas ļaus pilsētai uzņemt apmeklētājus no vairāk nekā 60 "airBaltic" galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, Tuvajos Austrumos un NVS.

"Liepājas reisu panākumi pārsniedza mūsu ieceres. Sākotnēji šajā maršrutā paredzējām apkalpot 3 200 pasažierus, tomēr jau tagad, divus mēnešus pirms vasaras sezonas beigām, lidojumus rezervējuši vairāk nekā 4 500 pasažieri. Izanalizējot maršruta datus, lidojumi uz Liepāju arī ziemā dos pozitīvu efektu mūsu maršrutu tīklam, tāpēc apstiprinām "airBaltic" plānus apkalpot šo galamērķi visa gada garumā," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš atzīmēja, ka iekšzemes maršruts uz Liepāju ir nozīmīgs reģiona ekonomikai. "Mēs piedāvājam plašāku savienojamību biznesa un atpūtas ceļotājiem, radām jaunas darba vietas, kā arī palielinām ne tikai pilsētas, bet arī visa reģiona atpazīstamību," norādīja Gauss.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pasažieri no Liepājas aizvien biežāk izmanto savienojumu ar Rīgu tranzīta lidojumiem. Populārākie savienojumi no Liepājas caur Rīgu ir uz Kopenhāgenu, Maskavu, Londonu, Stokholmu un Berlīni.

Lai uzlabotu savienojumu iespējas no Rīgas, ziemas lidojumu sarakstā ir mainītas reisu dienas. Sākot no 30. oktobra rīta reisi no Liepājas notiks pirmdienās, ceturtdienās un sestdienās, dodot iespēju pasažieriem izplānot nedēļas nogales braucienus no Rīgas.

"airBaltic" lido starp Rīgu un Liepāju trīs reizes nedēļā. Pasažieri lido ar "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnu, reiss ilgst apmēram 40 minūtes.

Kā ziņots, Liepājas pašvaldība augusta sākumā informēja, ka no Civilās aviācijas aģentūras saņemts apstiprinājums par Liepājas lidlauka sertifikāta un ekspluatācijas nosacījumu izmaiņām, kas ļauj lidostas darbību turpmāk veikt visa gada garumā.

Liepājas lidostas rekonstrukcijas darbi noslēdzās 2015.gada oktobrī. Lidostā izbūvēts jauns skrejceļa segums, nostiprināta lidjosla, atjaunots un paplašināts manevrēšanas ceļa segums, kā arī atjaunots lidmašīnu perons un stāvvietas.

"airBaltic" reisus uz Liepāju atklāja 16.maijā.

"airBaltic" pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.