Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uz Rīgas apvedceļa palēnināta satiksme; Latgalē applūst autoceļi

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Atgādinām autobraucējiem, ka uz Rīgas apvedceļa A4 Salaspils novadā pie tilta pār Mazo Juglu notiek būvdarbi un satiksme tur tiek organizēta pa vienu ceļa joslu, un lai arī tur strādā satiksmes regulētāji, satiksme tur var būt palēnināta, īpaši virzienā no Baltzera puses. Tranzīta transportam un vietējiem iedzīvotājiem iesakām izmantot citus maršrutus.

Satiksmes organizācijas izmaiņas uz Rīgas apvedceļa:

- gandrīz kilometru garā apvedceļa posmā pirms tilta pār Mazo Juglu, tiltu ieskaitot, Daugavpils šosejas (A6) virzienā ir slēgta viena josla;

- no autoceļa Ulbroka-Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu A4 nedrīkst nogriezties ne pa labi, ne pa kreisi, var braukt tikai taisni;

- Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers-Saulkalne) un autoceļa Ulbroka-Ogre (P5) krustojumā ir izslēgti luksofori;

- satiksmi būvdarbu zonā regulē pagaidu luksofori; nepieciešamības gadījumā tiek piesaistīti satiksmes regulētāji, būvdarbu zonā pie tilta pār Mazo Juglu tie jau tagad strādā katru dienu.

VAS Latvijas Valsts ceļi

Latgalē ilgstoša lietus rezultātā upēs un novadgrāvjos ir cēlies ūdens līmenis un applūst autoceļi. Atašienes pagastā ir slēgts valsts reģionālā autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62), posms, ir apstādināti arī tur notiekošie būvdarbi. Tāpat ir slēgti divu valsts vietējās nozīmes autoceļu posmi:

  • Žīguri-Silaciems-Katleši (V473) tā 11,8. km Viļakas novada Žīguru pagastā pie Katlešiem;
  • Livzinīki-Krīvu Stiglova (V530) tā 2,6 km Kārsavas novada Mežvidu pagastā.

Par vējā kritušiem kokiem un lietavu dēļ applūstošiem vai izskalotiem valsts autoceļiem, aicinām informēt, zvanot uz VAS Latvijas Valsts ceļi diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555.

Visā valstī arī turpinās ceļu būvdarbi. Visvairāk ar luksoforiem regulētu būvdarbu posmu ir ceļā no Varakļāniem līdz Viļāniem (A12) - 12, bet no Rēzeknes līdz Ludzai (A12) to ir seši. Seši luksoforu posmi ir arī no Daugavpils līdz Medumiem (A13).

Uz reģionālajiem ceļiem astoņi luksoforu posmi ir būvdarbos no Bašķiem līdz Preiļiem (P62), pieci luksofori un vairāki apbraucamie ceļi ir posmā no Līgatnes līdz Nītaurei (P32).

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā Waze.