Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dzīvnieku aizsardzības biedrībai iekrājies krietns parāds; nepieciešama palīdzība!

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Rudens nāk ar plašiem soļiem. Suņu māja top, par ko mums liels gandarījums. Jo zinām, ka šo ziemu katram maigākajam sunim būs tā siltā vietiņa, kur apsildīt ķepas," gandarīta dzīvnieku aizsardzības biedrība ''Ķepu-ķepā'', kura atrodas Ozolnieku novadā.

Rudens biedrībai saistās ar lieliem izdevumiem. Ir nepieciešams iepirkt salmus suņu būdu siltināšanai. Nepieciešams iepirkt malku, lai apkurinātu telpas, kur mīt kaķi un suņi. "Paralēli mēs būvējamies un risinām lietas, lai drīzumā iegūtu oficiālas patversmes statusu. Pēdējais arī nav atliekama lieta, jo ir termiņi, kuros mums ir jāiekļaujas. Tas ir papildu finansiālais slogs mūsu ikdienai," norāda biedrība.

Visu biedrībā uzņemto dzīvnieku labklājība var pastāvēt tikai pateicoties ziedotāju un sponsoru naudai, jo valsts finansiāli neatbalsta. Simbolisku Valsts līdzfinansējumu saņem tikai oficiāli reģistrētas patversmes, nevis biedrības. Bet arī to tās saņem tikai par pirmajām 14 dienām, kuras dzīvnieks pavada patversmē. Un arī kļūstot par oficiāli reģistrētu patversmi, būs aizvien jācer uz sabiedrības atbalstu.

Taču šobrīd "Ķepu-ķepā" nepieciešams finansiāls atbalsts, lai apmaksātu augusta rēķinus par veterinārajiem pakalpojumiem un medikamentiem. Iekrājušies rēķini arī par suņu un kaķu barību.

"Dzīvot uz parāda ir nepatīkami...jo mums šiem cilvēkiem, kuri mums uzticas, acīs ir jāskatās ik dienu. Paldies viņiem, ka gaida...bet mēs taču absolūti saprotam, ka katram no viņiem ir savas dzīves un savas vajadzības. Un katrs ir pelnījis saņemt par padarīto. Kāds teiks, ka var nebūvēt suņu māju un izmantot šo naudu, bet dzīvē tas viss strādā citādi. Mēs nevaram izmantot naudu citam mērķim, nekā tas ir ziedots. Suņu mājas nauda ir suņu mājas nauda," norāda biedrība.

Biedrības ikdiena ir cieši saistīta ar vetārsta apmeklējumiem. Jo, protams, ja tiek uzturēts tāds daudzums dzīvnieku, ceļš pie vetārsta tiek mērots teju ik pārdienas. Šobrīd ir nepieciešami 2387.11 eiro. Liela daļa no rēķina ir suņu un kaķu barības iepirkums jūlijā un augustā.

"Lūdzam jūsu palīdzību rēķinu apmaksā... Palīdzot šobrīd, jūs ne tikai palīdzēsiet pabarot mūsu aprūpē esošos dzīvniekus, un jūs ne tikai palīdzēsiet viņus ārstēsiet. Jūs kļūsiet par mūsu biedrības izaugsmes krustvecākiem un stāvēsiet tuvu klāt brīdim, kad mēs varēsim lepni saukties par patversmi. Kļūsti par vienu no mums un palīdzi ziedojot!" lūdz dzīvnieku draugi.

Biedrībai iespējams ziedot sekojošos veidos:
1. ar bankas pārskaitījumu uz zemāk norādīto konta numuru
2. izmantojot paypal sistēmu
3. apmaksājot kādu no rēķiniem personīgi, ja māc šaubas, vai līdzekļi tiks izmantoti noteiktajam mērķim.

Rekvizīti ziedojumiem:
DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA “ĶEPU-ĶEPĀ”
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
Reģistrācijas numurs: 40008176673
BIC/swift kods: HABALV22

paypal:dazab_kepukepa@inbox.lv