Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Izmantojot par iekuru riepas, ļaundari naktī aizdedzina fotoradaru

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ozolnieku novadā pagājušā naktī aizdedzināts stacionārais fotoradars, turklāt šo gadījumu vieno kopīga iezīme ar iepriekšējiem diviem fotoradaru degšanas gadījumiem, proti, ļaundari par iekuru izmantojuši riepas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūru LETA pastāstīja, ka izsaukums uz Ozolnieku novada Cenas pagastu saņemts ap plkst.2.13 un pie mērierīces bija novietotas riepas. Kopējā degšanas platība bija divi kvadrātmetri.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors aģentūrai LETA pastāstīja, ka dedzis fotoradars uz ceļa Rīga - Jelgava pie pagrieziena uz Brankām. Šis bija viens no pirmajiem stacionārajiem radariem, kuru uzstādīja Latvijā.

CSDD pārstāvis apliecināja, ka visi stacionārie fotoradari ir apdrošināti. Šobrīd CSDD speciālisti ieradušies novērtēt nodarīto kaitējumu. CSDD cer, ka iespējami ātri tiks atjaunota radara darbība.

Lai arī šis ir šogad jau trešais gadījums, kad dedzinātais stacionārais fotoradars, Aizpors vērsa uzmanību, ka Latvija ne ar ko īpašu neizceļas un arī ārzemēs notikuši līdzīgi gadījumi.

Ekrānšāviņš no CSDD

Jau ziņots, ka jūnija sākumā Jūrmalā uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla nezināmi ļaundari aizdedzināja fotoradaru. Ļaundari bija aizdedzinājuši ap fotoradara pamatni saliktas automašīnas riepas. Kopējā degšanas platība bija viens kvadrātmetrs. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Tāpat aprīļa sākumā pie Rīgas apvedceļa Salaspils - Babīte sadega stacionārais fotoradars. Arī toreiz ļaundari bija pie mērierīces novietojuši riepas.

Uz Latvijas ceļiem kopumā darbojas 52 stacionārie fotoradari. Savukārt 2018.gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40. Ar šo mērierīču uzstādīšanu nodarbojas CSDD. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015.gada februārī.

Drīzumā uz Latvijas ceļiem parādīsies arī pārvietojamie fotoradari, kuru darbību uzraudzīs speciāls tuvumā esošs policijas darbinieks.