Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Stipro lietavu rezultātā izskalots posms Siguldas serpentīnā

© Publicitātes foto

Stipro lietavu rezultātā šonedēļ izskalots posms jaunajā Siguldas serpentīnā, kas ved no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam, līdz ar to šis posms uz laiku līdz defektu novēršanai būs slēgts un atpūtnieki ir aicināti izvēlēties citus maršrutus Gaujas senlejas baudīšanai.

Dabas aizsardzības pārvaldes (turpmāk - Pārvaldes) eksperti ceturtdien iepazīstas ar bojājumu apmēriem un jau pieprasījuši būvniekam SIA “Ventars” iespējami īsā laikā novērst bojājumus, lai serpentīna ceļš būtu drošs un pieejams iedzīvotājiem. Būvniekam šie darbi jāveic garantijas ietvaros.

Līdz brīdim, kamēr bojājumi tiks novērsti, aicinām Siguldas iedzīvotājus un viesus ievērot izvietotās norobežojošās lentas un zīmes un bez īpašas vajadzības nešķērsot norobežotās vietas, lai netraucētu darbu veicējiem un neapdraudētu savu veselību!

Pastaigām un sportam aicinām izmantot citas tuvumā esošās takas un kāpnes. Pārvalde serpentīna ceļa sākumā gan pie Gaujas gan Svētku laukumā izvietos informantus plakātus par alternatīviem maršrutiem un tie būs pieejami arī mūsu sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

Dabas aizsardzības pārvaldes eksperts, ģeologs Dainis Ozols skaidro, ka noslīdējumu un izskalojumu veidošanās dabā ir normāls process un ik gadu stāvajās Gaujas senlejas nogāzēs un sānu gravās notiek pārmaiņas zemes virskārtā. Līdz ar to jebkuri būvdarbi šādos apstākļos ir ārkārtīgi sarežģīti un jau laikus jādomā, kā nodrošināt drenāžu un pasargātu struktūru no bojājumiem.

Diemžēl šī nav pirmā reize, kad jaunajā serpentīna ceļā veidojušies bojājumi. Jau neilgi pēc jaunizbūvētā ceļa nodošanas ekspluatācijā Dabas aizsardzības pārvalde konstatēja objekta projektētāja un būvnieka pieļautās kļūdas, par ko saskaņā ar līguma nosacījumiem būvdarbu veicējam SIA “Ventars”, tika sagatavots apsekošanas un defektu noteikšanas akts.

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp Dabas aizsardzības pārvaldi un SIA “Ventars”, noteiktā garantijas termiņa laikā būvniekam uz sava rēķina jānodrošina konstatēto nepilnību - takas seguma iesēdumi, nogāžu nostiprināšanas defekti, norobežojumu un koka laipu deformācija, notekūdeņu sistēmas izskalojumi - novēršana.