Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Oktobra sākumā anticiklons īslaicīgi atkāpsies

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Anticiklons, kas kopš pagājušās nedēļas nosaka laikapstākļus Latvijā un citviet Eiropas ziemeļaustrumu daļā, oktobra sākumā atkāpsies Atlantijas ciklona priekšā, bet dažas dienas vēlāk anticiklona ietekme var no jauna palielināties, prognozē "Global Forecast System".

No ceturtdienas līdz sestdienai Latvija būs anticiklona centrālajā daļā, tādēļ gaidāms lēns vējš un bezvējš. No svētdienas, 1.oktobra, varētu būt jūtama Atlantijas ciklona austrumu malas ietekme - mazliet pastiprināsies dienvidaustrumu vējš.

Eiropai tuvojas ciklons "Marija", kas pagājušajā nedēļā kā piektās kategorijas viesuļvētra plosījās Karību reģionā, kā arī mazāks ciklons "Lī", kas patlaban ir otrās kategorijas viesuļvētra Atlantijas okeāna vidienē. Tie saplūdīs ar citiem cikloniem Ziemeļatlantijā, veidojot vienu lielu ciklonu, kas 1.-3.oktobrī Britu salām un Skandināvijai var sagādāt stipru vēju un lietu.

Latvijā no šī ciklona prognozēts neliels līdz mērens lietus un brāzmains vējš oktobra sākumā.

Šīs nedēļas otrajā pusē gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies, vietām būs migla un smidzenis. Dienas kļūs vēsākas, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +9..+16 grādu robežās. Diennakts tumšajā laikā zem mākoņu segas gaisa temperatūra daudz nemainīsies, bet tur, kur debesis būs skaidras, termometra stabiņš var sasniegt nulles atzīmi.

Kā ziņots, patlaban Latvijā ir spēcīgākais anticiklons un augstākais atmosfēras spiediens kopš šā gada februāra.