Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Zināms, kur šorīt valstī vissliktākais ceļu stāvoklis

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Šorīt daudzviet Latvijā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, bet sliktākais ceļu stāvoklis ir Kurzemē un Gulbenes apkārtnē, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Daugavpils šoseju no Aizkraukles līdz Pļaviņām, pa Liepājas šoseju no Kalnciema līdz Grobiņai un pa Ventspils šoseju no Strazdes līdz Ventspilij. Informācija LVC mājaslapā liecina, ka apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir arī Gulbenes un Balvu apkārtnē.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Jelgavas, Ogres, Aizkraukles, Valkas, Gulbenes, Kuldīgas, Dobeles, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnēs.

Ceļu uzturētāji slidenos ceļa posmus kaisot ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 77 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.