Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iedzīvotāji norūpējušies: Dzintaru pludmalē ierīkota aizdomīga caurule

© Ekrānšāviņš/"BezTabu"

Zilā karoga pludmalē Dzintaros uzieta celtnieku ierīkota caurule. Iedzīvotāji nobažījušies par nodarījumu dabai, jo šķidrums brīžiem nelabi ož, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Jūrmalā, Dzintaros, pāri pludmalei stiepjas caurule, no kuras jūrā ietek it kā gruntsūdens. Vakar gan šis gruntsūdens smirdēja pēc kanalizācijas. Vai tiešām mūsdienās zilā karoga pludmalē tas ir pieļaujams?" sašutusi iedzīvotaja Ieva.

Apzinīgākie garāmgājēji vērsušies Jūrmalas pašvaldības policijā, taču tur saņēmuši atbildi, ka viss esot saskaņots, vēsta raidījums.

Ekrānšāviņš/"BezTabu"

"Bez Tabu" secina, ka caurules ved no kāda būvobjekta kāpas otrā pusē, kur iecerēta ekskluzīva daudzdzīvokļu nama celtniecība. Celtnieki gan ir nerunīgi un aicina vērsties pie uzņēmuma vadības.

Ar bezpilota lidaparātu pārlidojot līča piekrastei, redzams, ka vēl vismaz trīs vietās liedagā ierīkotas caurules, pa kurām ūdens tiek pludināts Baltijas jūrā. Ja pie šīm caurulēm norādīts, ka tas ir ”nepiesārņots lietus ūdens un gruntsūdens”, tad Dzintaru pludmalē šāda uzraksta nav. Jūrmalas domes Vides nodaļas vadītājs Jānis Artemjevs norāda, ka būvniekam arī pie šīs caurules liks uzstādīt informatīvu zīmi.