Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Neticami! Kanalizācijas caurulēs atrod pat slotas kātus un baļķus

© F64

Pārbaudot ēku inženiertīklus, kanalizācijas caurulēs ik pa laikam tiek atrasti priekšmeti, kuru ievadīšanai tajos bijusi nepieciešama īpaša izdoma, atzīst pašvaldības aģentūras “Ogres namsaimnieks” Ēku inženiertīklu nodaļas vadītājs Aivars Strazdiņš, vēsta portāls fakti.lv.

No ēku stāvvadiem izvilkti gan baļķi, gan slotaskāti un caurules. Daļa no šiem priekšmetiem kanalizācijā, visticamāk, nonāk dzīvokļu remontdarbu laikā un tiek atklāti, novēršot kanalizācijas cauruļu aizsērēšanos. Citkārt aizsērēšanos izraisījušas, piemēram, podā izbērtas “kaķa smiltis”, kas ūdenī sacementējas.

Neatbilstoši veikti remontdarbi dzīvokļos nereti apgrūtina arī daudzdzīvokļu namu inženiertīklu apkalpošanu, arī ūdens skaitītāju nomaiņu. Piemēram, ir aizbūvētas nišas, kurās izvietoti skaitītāji, uzstādīti siltumtīklu kapacitātei neatbilstoši radiatori. Mainot dzīvokļa plānojumu, svarīgi arī zināt, kuras ir nesošās sienas.

Apsekojot dzīvokļus, tiek konstatēti arī citi kuriozi un neatbilstības. Piemēram, sevišķi lieli vai pat vairāki vienā istabā uzstādīti radiatori. Daudzdzīvokļu namu siltumtīkli ir paredzēti noteiktai radiatoru jaudai. Tā kā viena un tā paša nama dzīvokļos nereti atrodami ļoti dažāda tipa un jaudas radiatori, arī siltumenerģijas sadalījums pa dzīvokļiem veidojas dažāds - viens dzīvoklis “apēd” vairāk mājai piegādātā siltuma, citam paliek mazāk.

Avots: fakti.lv