Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Četru izglītības iestāžu modernizēšanā Tukumā plānots ieguldīt 9 miljonus eiro

© AFP/ SCANPIX

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu Tukuma novada pašvaldība iecerējusi modernizēt četras izglītības iestādes, kas kopumā varētu izmaksāt 9 327 496 eiro, liecina novada domes sēdes protokols.

Lielākās pārmaiņas varētu piedzīvot Tukuma 2.vidusskola, kurā plānota pilna skolas pārbūvē un piebūves būvniecība, paredzēts arī ieviest informācijas un komunikācijas tehnoloģijas risinājumus, iegādāties jaunu aprīkojumu un pārbūvēt stadionu. Savukārt Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Tukuma 2.pamatskolā un Tukuma Ernesta Birznieka-Upīša 1.pamatskolā pašvaldības vēlas modernizēt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumus, iegādāsies aprīkojumu un mēbeles.

Kopējā projekta summa ir 9 327 496 eiro, no tiem ERAF finansējums ir 4 511 313 eiro, pašvaldības līdzekļi 4 642 936 eiro, bet valsts budžeta dotācija pašvaldībām - 173 245 eiro. Pēc iepirkumu procedūru veikšanas summas tiks precizētas.

Lai nodrošinātu projekta finansējumu, pašvaldība Valsts kasē plāno aizņemties 5 111 393 eiro.

Jau vēstīts, ka pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori abas Tukuma vispārējās vidējās izglītības iestādes - Raiņa ģimnāziju un 2.vidusskolu - iesaka attīstīt. Kopā ar potenciālajiem jaunpienācējiem pilsētas vidusskolēnu kopējais skaits varētu pieaugt par vairāk nekā 100 skolēniem, sasniedzot 446.

Tukuma skolās varētu ieplūst vidusskolēni no reorganizējamās Engures, Zemgales, Jaunpils, Irlavas un Tumes vidusskolas.