Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jēkabpilī aicina nelietot uzturā ūdenī no vietējās akas

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Augstā gruntsūdeņu līmeņa dēļ Jēkabpils apkaimē iedzīvotājiem būtu jāuzmanās no tā lietošanas uzturā, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības inženieris Andris Štolceris.

Tāpat iedzīvotājiem jāņem vērā, ka augstā gruntsūdeņu līmeņa dēļ pagrabi un akas var pildīties ar ūdeni.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pēdējās trīs dienas saglabājas stabils - aptuveni 6,5 metri.

Iedzīvotāji, kam saistībā ar ūdenslīmeņa paaugstināšanos Daugavā ir nepieciešama palīdzība, aicināti sazināties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļu pa tālruni 652 83888, dežūras nodrošinātas 24 stundas diennaktī.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA pavēstīja, ka glābšanas dienests seko līdzi situācijai ar ūdenslīmeņa izmaiņām Daugavas upē pie Jēkabpils un Pļaviņām, lai gadījumā, ja iedzīvotājiem būtu nepieciešama palīdzība, piemēram, evakuācijas nodrošināšanā, tad VUGD kopā ar pašvaldību to arī sniegs.

Dienestā atgādināja, ka pastāv Sadarbības teritoriju civilās aizsardzības komisijas, kurās ir arī VUGD pārstāvis, kas, ja nepieciešams, koordinē preventīvos, gatavības un reaģēšanas pasākumiem.

Jau vēstīts, ka plūdu gadījumā Daugavā Jēkabpils apkaimē atbildīgie dienesti ir gatavo nodrošināt cilvēku evakuāciju no applūstošajām teritorijām, viņu izmitināšanu un ēdināšanu.

"No applūstošajām teritorijām evakuēto cilvēku izvešanai nepieciešamais transports ir darba kārtībā, viņu izmitināšana un ēdināšana var tikt nodrošināta vietējo mācību iestāžu sporta zālēs," skaidroja Stolcers.

Atbildīgās amatpersonas pastāvīgi seko situācijai Daugavā Jēkabpils apkaimē. Apvienotās Civilās aizsardzības komisija vajadzības gadījumā ir gatava sanākt pusstundas laikā, lai lemtu par rīcību plūdu gadījumā.