Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tukuma ledus halles pīlāri – hokejs, daiļslidošana un kērlings

Jaunie hokejisti. Jaunieši darbojas zem HK Tukums karoga, kopējais audzēkņu skaits 95 © Publicitātes foto

Tukuma ledus halle kā viena no pirmajām ledus hallēm Latvijā būvēta 2005. gadā, 2007. gadā to savā pārziņā pārņēma vietējā pašvaldība, un līdz ar to arī sākās šā sporta infrastruktūras objekta saturiskā attīstība. Nu jau 10 gadus tā nebūt nav tikai aktīvās atpūtas vieta, bet nopietna sporta bāze hokejistiem, daiļslidotājiem un kērlingistiem, kā arī visu novada skolu audzēkņiem šeit tiek organizētas sporta stundu nodarbības.

Hokejs saglabā līderpozīcijas

Hokejā darbojas jauniešu un amatieru komandas. Jaunieši darbojas zem HK «Tukums» karoga, kopējais audzēkņu skaits 95, amatieru komandas piedalās vietējā TLH čempionātā. Pēdējo gadu laikā savu darbību uzsākušas divas amatieru komandas, kuras piedalās EHL amatieru līgā - «Rotas/Meliorceltnieks» un «Tukuma brāļi».

Jaunos hokejistus trenē Mārtiņš Grundmanis, Aigars Vilmanis un Verners Kaimiņš

Tradicionālie pasākumi hokejā - TLH čempionāts, Tukuma domes kauss, Veču kauss un HK «Tukums» kauss.

Daiļslidošanas tradīcijas

Tukumā treneres Alīnas Petrenko vadībā regulāri trenējas 20-25 bērni. Pārsvarā meitenes, bet aicinām arī puišus apgūt šo skaisto sporta veidu. Nodarbībās pieņemam no četru gadu vecuma.

Lai popularizētu daiļslidošanas sportu, sadarbojamies ar Latvijas slidošanas asociāciju. Pateicoties šai sadarbībai, Tukumā aizvadītajā gadā notika svinīgais pasākums «Latvijas slidošanai 90 gadi» ar paraugdemonstrējumiem. Katru gadu notiek divi lieli starptautiski pasākumi, pavasarī «Katrīnas kauss» un rudenī «Tukuma kauss».

DAIļSLIDOŠANA. Tukuma ledus halle sadarbībā ar Tukuma hokeja klubu aicina zēnus un meitenes nodarboties ar daiļslidošanu. Jaunu dalībnieku uzņemšana no 4 gadu gadu vecuma. Apmācību process tiek organizēts atbilstoši daiļslidošanas interešu izglītības programmai un bērna sagatavotības līmenim, iepriekš individuāli vienojoties ar treneri / Publicitātes foto

Tukums ierakstīts kērlinga Eiropas kartē

Tukuma ledus hallē savas pozīcijas nostiprina kērlings. Liela interese ir kompānijām aktīvai brīvā laika pavadīšanai, un patīkami, ka halle noder lieliem kērlinga pasākumiem. Tukumā aizvadīta Latvijas olimpiāde, tradicionālais «Curling Cup», kur piedalās sportisti no vairāk nekā desmit valstīm. Pagājušajā gadā Latvijas kērlinga asociācija noorganizēja Tukumā «World curling tour».

Augstu novērtēts komplekss

Sporta bāzi ar tās rīcībā esošo viesnīcu un ēdināšanas kompleksu iecienījuši sportisti treniņnometņu organizēšanai. Jau tradicionāli daudzu gadu garumā treniņus pie mums aizvada vairākas Latvijas komandas un daudzi Krievijas daiļslidošanas klubi. Ik pa laikam ir sportisti no tālākām zemēm - Turcijas, Kazahstānas, un kā pēdējā tālākā valsts pie mums pabija Jaunzēlandes U20 hokeja izlase, kura aizvadīja pēdējo sagatavošanās etapu pirms pasaules čempionāta.

Olimpisko spēļu sajūtām

Halles direktors Modris Liepiņš ir soļotājs, kurš pats savulaik piedalījies olimpiskajās spēlēs un izbaudījis to gaisotni. Vēloties sniegt arī citiem iespēju izjust olimpisko sajūtu, šoziem bērni tiek aicināti uz ekskursijām ledus hallē, kas pēc būtības ir pašu bērnu izspēlēta un realizēta olimpisko spēļu atklāšanas parāde. Pasākumā tiek izmantota visa obligātā olimpisko spēļu atribūtika, tajā skaitā Olimpiskās komitejas karogs, sportistu zvērests, olimpiskā lāpa. Spēļu atklāšanas parādei atvēlēta apmēram stunda, otra stunda paredzēta improvizētām sacensībām daiļslidošanā, hokejā un kērlingā. Protams, neiztikt bez olimpisko spēļu apbalvošanas ceremonijas. Aizraujošajai un savdabīgajai ekskursijai jau ir pieteikušās vairākas skolu klašu grupas. Arī citas skolas aicinātas pieteikt ekskursijas ledus hallē un izjust olimpisko spēļu gaisotni tepat Tukumā.