Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Applūdusi teritorija Tērvetes dabas parkā

Attēlam ilustratīva nozīme © Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Pēc pagājušās nakts stiprajām lietavām applūdusi atrakciju laukuma teritorija "Latvijas valsts mežu" dabas parkā Tērvetē, informēja dabas parka tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Lilita Kauste.

Tērvetes upīte, kas vasarās ir vien kā neliels strautiņš, izkāpusi no krastiem senajā upītes gultnē, sacīja Kauste. "Upīte parādījusi savu seno daļu," viņa piebilda, skaidrojot, ka šāda situācija bijusi arī 2010.gadā. Applūdusi ir aptuveni trīs hektārus plaša teritorija, kas ir neliela daļa no 400 hektārus lielās tūristu iecienītās "pasaku pasaules". Parks kopumā aizņem 1200 hektārus. Atrakciju laukumā, kas pašlaik ir applūdis, ir iekārtota atpūtas vieta ar soliem, galdiem un nojumi, un tūristiem tur parasti ir iespēja baudīt līdzpaņemto cienastu, sportot, pavizināties zirga mugurā vai apmesties piknikā.

Parks joprojām ir pieejams apmeklētājiem, un ar kājām iespējams izstaigāt takas un apmeklēt Rūķīšu mežu un Pasaku mežu, apejot applūdušo atrakciju laukumu.

Spriežot pēc iepriekšējās pieredzes, ūdenim no atrakciju parka laukuma teritorijas vajadzētu aizplūst divu, trīs dienu laikā, prognozēja Kauste. Ja vēl šorīt bijuši vajadzīgi garie zvejnieku zābaki, lai iebristu applūdušajā teritorijā, tad pašlaik ūdens līmenis jau esot krities.

Tas, vai applūšana laukumā nodarījusi bojājumus un vai būs nepieciešams veikt kādus atjaunošanas darbus, būs redzams tad, kad ūdens aizplūdīs, sacīja TIC vadītāja.