Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpils mērs uzskata, ka viņa valsts valodas zināšanas ir pietiekami labas

© F64

Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims ("Mūsu partija") uzskata, ka viņa valsts valodas zināšanas ir pietiekami labas, pastāstīja priekšsēdētāja padomniece komunikācijas jomā Olga Petkeviča.

Ja diktātu rakstīšanā valsts valodā viņam vēl esot problēmas, tad komunikācijai iedzīvotājiem un amatpersonām un pilsētas interešu aizstāvībai dažādās struktūrās viņa valsts valodas zināšanas esot pietiekamas, apgalvo Eigims.

Kā pamatojumu teiktajam Eigims min savu neseno dalību koalīcijas sēdē, kurā Daugavpils mēram aptuveni 50 minūtes ilgušajā diskusijā izdevies panākt, ka Daugavpils zinātkāres centra "ZINOO" attīstībai paredzētā 1,8 miljonu eiro kvota tiek saglabāta pretēji paredzētajam samazinājumam līdz 500 000 eiro.

Eigims nemācēja pateikt vai pārsūdzēs Valsts valodas centra (VVC) lēmumu, jo pagaidām to neesot saņēmis.

Jau vēstīts, ka VVC ir veicis atkārtotas Daugavpils domes priekšsēdētāja Eigima valsts valodas zināšanu pārbaudes un secinājis, ka viņa zināšanas joprojām nav atbilstošā līmenī.

VVC iepriekš sodīja Eigimu par to, ka viņš nelieto valsts valodu augstākā līmeņa otrajā pakāpē, kā to nosaka likums. Toreiz Daugavpils mērs apņēmās uzlabot savas valsts valodas prasmes, un šim nolūkam viņam tika dots pusgads.

Tomēr pēc nesen veiktas atkārtotas pārbaudes VVC konstatējis, ka Eigima latviešu valodas zināšanas joprojām nav atbilstošas. Pārbaudē konstatēts, ka Daugavpils mērs valsts valodu nelieto augstākā līmeņa otrajā pakāpē, tāpēc viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Lēmums šajā lietā VVC gan vēl nav pieņemts, un lieta tiks izskatīta mēneša laikā, iepriekš pastāstīja centra Valodas kontroles reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna.