Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Baltic Agro Saldus servisa centrs" aktualizē robotizētās ēdināšanas barības ražošanu

Veikals Viss lauksaimniekiem pilnā mērā attaisno savu nosaukumu – sortimentā ir viss, sākot no dārza cimdiem un instrumentiem, līdz augu aizsardzības līdzekļiem. Mūsu pievienotā vērtība ir darbinieki, kuri spēj sniegt izsmeļošas konsultācijas un ieteikumus © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Baltic Agro ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Latvijā, kas tirgū piedāvā minerālmēslus, augu aizsardzības līdzekļus, sēklu, lopbarību un tās konservantus. Baltic Agro struktūrvienības, kas sevī ietver graudu un rapša pieņemšanas elevatorus un noliktavas, kā arī mazumtirdzniecības veikalus, atvērti visos Latvijas reģionos. Par jaunumiem un ikdienas darbu Baltic Agro Saldus servisa centrā vairāk stāsta produktu menedžere Gundega Ezerlīce-Zalkovska.

- Jau trešo gadu bijušais uzņēmums Saldus labība ar nosaukumu Saldus servisa centrs ir viens no koncerna Baltic Agro struktūrvienībām. Kā apvienošanās rezultātu vērtē klienti?

- Saldū esam lielākais Baltic Agro atbalsta punkts Kurzemes reģionā. Klienti ir ļoti apmierināti, saņemot plaša spektra produktus un pakalpojumus pie viena pakalpojumu sniedzēja, ražotāja, piegādātāja un tirgotāja, jo mēs apvienojam visas iepriekšminētās funkcijas. Pateicoties ilggadējai pieredzei, nodrošinām pilna ražošanas cikla pakalpojumus saviem klientiem, sākot no konsultācijām, līdz individualizētiem risinājumiem augkopībā vai lopkopībā. Nodrošinām sertificētu sēklas materiālu, minerālmēslus un augu aizsardzības līdzekļus, kreditējot lauksaimniekus un iepērkot izaudzēto ražu rudenī. Mūsu speciālisti veic individuālas receptūras izstrādes piena vai cita veida lopkopībā un putnkopībā. Es pat teiktu, ka tagad katrs klients jūtas apčubināts un apmīļots.

- Kāda ir šā brīža aktualitāte - kā varat palīdzēt lauksaimniekiem, sākoties jaunajai sezonai?

- Šā brīža aktualitāte ir minerālmēslu, sēklu un augu aizsardzības līdzekļu piegādes. Ikdiena ir saspringta, jo pavasaris nāk ar mainīgiem laikapstākļiem un izmirkušiem ceļiem. Tas nozīmē, ka mums jāķer brīdis, lai piegādātu klientam vajadzīgo laikus, jo arī zemnieki ķer brīžus, kad varēs doties uz lauka. Te katra diena ir svarīga.

Tāpat arī jāparūpējas, lai lopkopības uzņēmumos nepietrūktu lopbarības un veikalā preču. Uzsvēršu, ka mūsu agronomi paši dodas pie zemniekiem, apskata laukus un sniedz konsultācijas par sabalansētiem risinājumiem esošajās situācijās. Pie mums vēršas ar dažādiem jautājumiem, kas reizēm ir īsts izaicinājums. Piemēram, šogad Gulbenes puses lauksaimnieks vēlējās pusotra hektāra platībā iesēt zālaugu Austrumu galega, bet kādam citam bija vajadzīga tieši Latvijā audzēta sarkanā āboliņa sēkla. Abu klientu vēlmes mums izdevās apmierināt - no vienas puses, tas ir izaicinājums mums pašiem, no otras puses, tas liecina par to, cik ļoti mēs cienām savus klientus - pat vismazākais klients, kurš ienāk pa mūsu uzņēmuma durvīm kaut vai mazu sēklu paciņu nopirkt, mums ir svarīgs.

- Saldus servisa centra vēsturiskā pamatvērtība ir lopbarības ražošana visdažādākajām dzīvnieku sugām. Vai ir nākušas klāt jaunas produktu grupas?

- Dzīvnieku barības ražošanai mūsu uzņēmumā ir senas un ļoti labas tradīcijas. Baltic Agro spēj piedāvāt barību praktiski visām dzīvnieku un putnu sugām. Mēs ražojam barību teļiem, govīm, cūkām, vistām, jaunputniem, cāļiem, zivīm, zirgiem, aitām. Lai saimnieki gūtu labus rezultātus - govis būtu pienīgas un cūkas augtu ātri, mūsu speciālisti klātienē apskata saimniecību, izvērtē esošos rādītājus un sastāda labāko receptūru konkrētajai situācijai. Likumsakarīgi, ka visu nepieciešamo mēs arī saražojam uz vietas Saldū un piegādājam. Arī nelielām saimniecībām mūsu kompleksie pakalpojumi ir brīvi pieejami, turklāt barības piegādes nodrošinām ar savu transportu.

Mēs nemitīgi pilnveidojam lopbarības produktu ražošanu. Pēdējais jaunums, ko pagājušajā gadā uzsākām un šogad aktīvi turpinām, ir specializētā barība robotizētajai barošanai lopkopības uzņēmumos. Barībai, ko var izmantot robotizētajās saimniecībās, ir augstas un specifiskas prasības. Jāpiebilst, ka šobrīd Latvijā robotizēto saimniecību īpatsvars arvien pieaug. Tas ir saprotams, jo robotsaimniecībās lopu kontrolēšana ir daudz vienkāršāka - nav nepieciešamas darbarokas. Jaunākās tehnoloģijas jeb roboti nodrošina govju slaukšanu un vienlaikus arī viņas pabaro. Barība nodrošina ne tikai pilnvērtīgu ēdināšanu, kas atsaucas uz izslaukuma rādītājiem, bet ir arī garšīga, kas stimulē to uzņemt. Šādu saimniecību skaits arvien pieaug visā Latvijā. Mūsu novada uzņēmums Saldus druva ir lielākā no robotizētajām piena lopkopības saimniecībām.

- Jūs pieminējāt sēklu paciņas, kas nopērkamas Baltic Agro veikalos. Kā ierindas mazdārziņa turētājam orientēties plašajā sēklu piedāvājumā, kas vērojams lielveikalos?

- Esam ne reizi vien dzirdējuši, ka par dažiem desmitiem eirocentu nopirktas sēklas neuzdīga. Nevaru komentēt lielveikalu sortimentu un ieteikt vienu vai citu sēklu ražotāju vai iepakotāju, bet varu pateikt, ka mūsu veikalā Viss lauksaimniekiem pārdodam sēklas tikai no pārbaudītiem sēklu audzētājiem un iepakotājiem. Piebildīšu, ka ne visi sēklu audzētāji savas sēklas arī iepako, tāpēc uz paciņas ir gan ražotājs, gan iepakotājs.

***

UZZIŅAI

Baltic Agro kopā ar sadarbības partneriem rīko izglītojošus seminārus ziemā, bet vasaras sezonas laikā - Lauka dienas.

Sekojiet jaunākajam līdzi arī mūsu mājaslapā www.balticagro.lv

Lauka dienu plānojums reģionos:

• 7. jūnijā - Staļģenē, Jelgavas novads

• 21. jūnijā - z/s Jaunkalni, Laidi, Kuldīgas novads

• 18. jūnijā - Pēterlaukos, Jelgavas novads

• 28. jūnijā - Vecaucē, Auces novads

• 5. jūlijā - z/s Irbītes, Valkas novads

• 12. jūlijā - Viļānos