Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pirms dodies brīvdienu izbraucienā: kur gaidāmi sastrēgumi un satiksmes ierobežojumi?

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Plānojot brīvdienu braucienus, autobraucējiem jārēķinās arī ar to, ka valsts autoceļu tīklā arvien pieaug būvdarbu apjoms un daudzviet ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Pilna būvdarbu karte ir pieejama VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv. Tāpat jārēķinās ar to, ka nedēļas nogalē Rīgā notiks maratons, bet Talsos - autorallijs, abu pasākumu laikā tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Pierīgā lielākie satiksmes ierobežojumi ir Mārupē, kur autobraucējiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā, jo notiek Daugavas ielas (autoceļš P132) pārbūves darbi. Tur ir ieviesti ātruma ierobežojumi un divos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem.

Vieni no plašākajiem remontdarbiem ir uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) no Madlienas līdz Skrīveriem, kur ir desmit luksoforu posmi, un to izbraukšana prasa vairāk nekā stundu.

Ceļā no Rīgas uz Rēzekni vai otrādi jārēķinās, ka uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem ir remonts un pieci pagaidu luksoforu posmi, pa dienu to skaits pieaug līdz septiņiem, un viss posms prasa stundu ceļā.

Ceļā no Rīgas uz Daugavpili un otrādi jārēķinās, ka ceļa remontdarbi notiek vairākos posmos uz Daugavpils šosejas (A6) un uz tilta pie Daugavpils, kā arī pie Baltkrievijas robežas. Rīgai tuvākie remontposmi:

  • no Dzelmēm līdz Klidziņai;
  • no Klidziņas līdz Zemkopības institūtam Skrīveros, kur ir viens ar luksoforu regulēts posms;
  • no Stukmaņiem līdz Pļaviņām, kur viens ar luksoforu regulēts posms;
  • remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme virzienā uz Daugavpili notiek pār tiltu, bet Rīgas virzienā tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem;
  • no tilta pār Aivieksti līdz Jēkabpilij.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā