Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalas dome lems, vai motobraucējiem atcelt iebraukšanas maksu pilsētā

© F64

Jūrmalas pašvaldībā izveidota darba grupa, kas izskatīs Latvijas Motoklubu asociācijas iesniegtos priekšlikumus un lems, vai veikt izmaiņas domes saistošajos noteikumos un motobraucējiem atcelt iebraukšanas maksu pilsētā

Visā Eiropā, tostarp Latvijā, motocikli drīkst parkoties bez maksas jebkur, kur netraucē citiem iedzīvotājiem.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja asociācijas vadītājs Aivars Freimanis jeb sabiedrībā plašāk pazīstams kā Frīdis, viņi domē iesnieguši oficiālu pieprasījumu atcelt motociklistiem un mopēdiem iebraukšanas maksu Jūrmalā. "Motocikli neaizņem vietu stāvvietās, ir daudz ekoloģiskāki, nerada sastrēgumus. Visā Eiropā, tostarp Latvijā, motocikli drīkst parkoties bez maksas jebkur, kur netraucē citiem iedzīvotājiem," norādīja Frīdis.

Jūrmalā iebraukšanas maksa ir kā samaksa par to, ka stāvvietas pilsētā automašīnas var izmantot bez maksas, bet tā kā motociklistiem jebkurā gadījumā par stāvvietu nav jāmaksā, viņiem arī neesot pamata maksāt par iebraukšanu pilsētā.

Frīdis norādīja, ka ir informēts par darba grupas izveidi, taču neviens no asociācijas biedriem tajā piedalīties uzaicināts nav.

Vairāk nekā 100 asociācijas biedru otrdien devās protesta braucienā uz Jūrmalu. No rīta viņi pulcējās pie Lielupes tilta, kur lēnām, rindiņā stāvot, katrs iegādājās iebraukšanas biļeti pilsētā un pēc tam devās uz Jūrmalas domi, kur savus transportlīdzekļus novietoja domes darbiniekiem paredzētajās stāvvietās. Pēc akcijas asociācija iesniedza savu pieprasījumu domē.

Ja dome iebraukšanas maksu motociklistiem neatcels, asociācijas vadītājs pauda gatavību protesta akcijas turpināt.