Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Paipalu olu ražotājs Kokneses novadā plāno pievērsties olu liķiera gatavošanai

© f64

Kokneses novadā reģistrētā SIA "Rīta putni", kas nodarbojas ar paipalu olu ražošanu, plāno pievērsties olu liķiera gatavošanai.

Kokneses novadā bāzētā paipalu olu ražošanas uzņēmuma "Rīta putni" valdes loceklis Bruno Cīrulis un līdzīpašnieks aģentūrai LETA apstiprināja, ka līdz ar olu un citu produktu ražošanu plānots attīstīt arī olu liķiera izgatavošanu, kas paredzēts kampaņveidīgi, pielāgojoties svētkiem, īpaši Lieldienām un Ziemassvētkiem.

Lai saņemtu speciālo atļauju mazajai alkoholisko dzērienu darītavai, jāsaņem vietējās pašvaldības atļauja vīna, raudzēto dzērienu, starpproduktu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai attiecīgās pašvaldības teritorijā. Kokneses novada dome atbalstījusi kāda uzņēmuma ieceri nelielos daudzumos ražot olu liķieri, jo ražotājs iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus atļaujas saņemšanai.

"Mēs nevaram konkurēt ar diviem vai trim lielajiem paipalu audzētājiem, tāpēc meklējam iespējas, kā ražot unikālu produktu, lai iegūtu līdzekļus uzņēmuma attīstībai," skaidroja uzņēmuma vadītājs.

"Rīta putni" paipalu olas piedāvā vairākiem lielveikaliem un mazākām bodītēm Rīgā, bet iekļūt lielo tirdzniecības tīklu veikalos neļauj zemās iepirkuma cenas. Tāpat uzņēmums restorāniem un kafejnīcām piedāvā lobītas vārītas paipalu olas, paipalu gaļu, bet tirdziņos iespējams degustēt un iegādāties sojas mērcē marinētas paipalu olas. Ražotnē izmēģina arī bezē cepumu ražošanu, un tieši olu dzeltenumi, kas paliek pāri no olām, gatavojot bezē cepumus, arī tiks izmantoti olu liķierim.

Plānots, ka tuvākā mēneša laikā uzņēmums saņems visu nepieciešamo instanču atzinumus, lai sāktu alkoholiskā dzēriena ražošanu. Paipalu fermā nodarbināti trīs darbinieki, kas nodarbojas arī ar produkcijas ražošanu, un saistībā ar jaunām iecerēm štatu paplašināšana nav paredzēta. Cīrulis apgalvoja, ka "Rīta putni" rūpējas par jaunu tehnoloģiju ieviešanu, lai atvieglotu darbinieku ikdienu un arī taupītu uzņēmuma līdzekļus.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rīta putni" dibināti 2015.gada sākumā. Uzņēmuma īpašnieki ir Cīrulis un Roberts Inapšs. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 21 470 eiro, tas strādājis ar 56 973 eiro zaudējumiem.