Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Laika vīrs Bricis neiepriecina ar prognozi par ilgi gaidīto lietu

© Rong Bo/SIPA ASIA/SIPA/SCANPIX

Šīs vasaras sākums mūs pārsteidzis ar neierasti siltu un sausu laiku. Kamēr lauksaimnieki lēš, cik lielu postu viņu saimniecībām nodarījis bez lietus periods, tikmēr sinoptiķis Toms Bricis prognozē, vai tuvākajā laikā maz gaidāms lietaināks laiks.

Pašreizējās prognozes liecina, ka, iespējams, atsevišķos valsts rajonos lietus nav gaidāms līdz pat Jāņiem. Šajās dienās lietus skar 1-2% Latvijas teritorijas.

"Nākamās nedēļas sākumā, kad negaisa mākoņi kļūs plašāki, gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās.Līdz ar to nebūs karstums, kas lielo sausumu padara vēl mokošāku," norāda sinoptiķis.

Runājot par laika prognozi Jāņu dienām, T.Bricis informē, ka būs vēsāks un šur tur gaidāms lietus.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs jau informēja, ka nākamajā nedēļāpāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies vairāki aktīvi cikloni, kuri noteiks laika apstākļus arī pie mums. To ietekmē palielināsies mākoņu daudzums un otrdien Latviju šķērsos plašāka nokrišņu zona, nesot ilgi gaidīto lietu. Vietām gaidāms arī pērkona negaiss. Ievērojami pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, lielākajā teritorijas daļā brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Tā kā debesis lielākoties klās mākoņi, gaisa temperatūra dienas laikā nebūs augstāka par +18...+23 grādiem, savukārt naktis saglabāsies relatīvi siltas, termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +11...+15 grādu atzīmi.