Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Drāma Gulbenē: Bērns bēg pa piektā stāva balkonu

KAIMIŅI APSAUCA PUIKU. Pamanot, ka viņš no sava balkona laižas lejā pa virvi no kopā sasietiem veļas gabaliem, kaimiņi brīdināja viņu, lai to nedara, jo var nosisties. Puika sabijās un palika 4. stāvā © Aculiecinieka foto

Ekstrēma situācija nejaušu garāmgājēju un kaimiņu acu priekšā pirmdien, 18. jūnijā, risinājās kādā daudzdzīvokļu mājā Gulbenē, kur deviņus gadus vecs puika visai savdabīgā veidā centās izkļūt no dzīvokļa piektajā stāvā, jo vecāki viņu bija ieslēguši un paši atradās darbā.

Viņš laidās lejā no sava balkona, izmantojot paštaisītu virvi, kas veidota no kopā sasietiem veļas gabaliem. Apkārtējie to pamanīja un sāka zēnu apsaukt, viņš nobijās un palika ceturtā stāva balkonā. Tika izsaukta policija. Notikuma vietā ieradās arī divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas, pašvaldības policija, kā arī neatliekamās palīdzības mediķu brigāde. Tādējādi situācijai tika vēl vairāk pievērsta apkārtējo iedzīvotāju uzmanība un notikums kļuva publisks.

Lai zēnu nodabūtu no svešā balkona ceturtajā stāvā, kurā viņš bija palicis, policistiem pieticis ar pieklauvēšanu pie dzīvokļa durvīm.

«Tas notika pulksten 16.20. Noskaidrots, ka 2009. gadā dzimis bērns bija atstāts mājās viens pats ieslēgts. Pēc sākotnējās informācijas zināms, ka viņš izdomājis veidu, kā izkļūt no savas dzīvesvietas. Puisis tika nogādāts apsekošanai tuvākajā ārstniecības iestādē, lai konstatētu, vai viņam viss ir kārtībā. Policija noskaidro notikušā apstākļus. Informācija ir nodota arī sociālajam dienestam un bāriņtiesai,» informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Anžela Geļjanu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā pastāstīja, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts, izbraukšana notikusi, taču glābēju palīdzība tomēr nav bijusi nepieciešama. Gulbenes novada pašvaldības policijas priekšnieks Mārtiņš Didrihsons-Linards sacīja, ka situāciju pilnībā atrisinājuši valsts policijas pārstāvji. Lai zēnu nodabūtu no svešā balkona ceturtajā stāvā, kurā viņš bija palicis, policistiem pieticis ar pieklauvēšanu pie dzīvokļa durvīm. Atvērusi skolas vecuma meitene, kura bija mājās. Viņa pati nebija pamanījusi kaimiņu zēnu uz sava balkona. Kopā ar policijas darbiniekiem balkona durvis tikušas atvērtas, zēns izvests ārā un nodots mediķu rokās.

«Puika tika stacionēts. Labi, ka viss vēl veiksmīgi beidzies. Iespējams, ka jau agrāk ar šo bērnu ir kaut kas tamlīdzīgs noticis. Viņš vēl ir mazs. Jābūt tomēr īpašai attieksmei ģimenē. Atstāts tā, un tad notiek... Es pat nezinu, kā to nosaukt. Vecāki strādā, ir bezspēcīgi, nav iespēju, bet bērna atstāšana mājās, ieslēdzot viņu vienu dzīvoklī, acīmredzot arī nav risinājums,» saka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Vidzemes reģionālā centra vadītāja vietniece Sniedze Bračka.