Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Agrāk nekā ierasts Rīgā veidojas sastrēgumi

© F64

No 14.-17.aprīlim Latvijā būs Lieldienu brīvdienas. Daudziem ceturtdien, iespējams, ir īsāka darba dienu un tieši tāpēc agrāk nekā ierasts Rīgā sākuši veidoties sastrēgumi.

Kā liecina informācija "Balticmaps.eu", tad ikvienam, kurš šajā pēcpusdienā plāno pārvietoties pa Rīgu ar auto vai sabiedrisko transportu, rūpīgi jāplāno savs maršruts.

F64

Piemēram, neilgi pēc plkst.15:00 pamatīgs sastrēgums izveidojies uz Vanšu tilta, kur nāksies pagaidīt vismaz 7-8 minūtes. Tāpat nedaudz ilgāk nekā ierasts nāksies braukt arī pa Akmens tiltu.

Tāpat vismaz 10 minūtes nāksies pavadīt sastrēgumā uz Krustabaznīcas ielas, K.Ulmaņa gatvē. Vismaz piecas minūtes ilgāk būs jābrauc arī pa Rīgas centra ielām. Piemēram, sastrēgumā uz Kr.Barona ielas nāksies gaidīt vismaz 7 minūtes. Izņēmums nav arī K.Valdemāra iela, kur kā ierasts vakarpusē sastrēgumos būs jāpavada vairāk nekā 5-10 minūtes.

Arī LVC atgādina, ka pirms svētku brīvdienām, dodoties ārpus pilsētām, autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi, īpaši Pierīgā. Daudzviet valsts autoceļu tīklā ir uzsākti ceļu remontdarbi un līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Tāpēc aicinām laicīgi plānot savu brīvdienu maršrutu un iepazīties ar plānotajiem satiksmes ierobežojumiem LVC mājas lapā vai zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Ievērojamākie satiksmes ierobežojumi:

  • uz Ventspils šosejas (A10), kur būvdarbi norisinās trīs posmos - Babītes novadā, Jūrmalā aiz tilta pār Lielupi un uz tā, kā arī garākā posmā Tukuma novadā; satiksmi tur regulē ar luksoforiem un ir noteikts ātruma ierobežojums; intensīvas satiksmes plūsmas laikā iespējami sastrēgumi un ir jārēķinās ar papildu laiku ceļā;
  • uz autoceļa Rēzekne-Daugavpils (A13) posmā no Daugavpils līdz Medumiem, kur 12 km garā posmā satiksmi regulē seši luksoforu pāri; paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir aptuveni stunda un 20 minūtes;
  • uz autoceļa starp Rēzekni un Ludzu (A12) ceļa Ludzas pusē; arī tur satiksmi regulē luksofori un ceļā jāpavada papildu pusstunda;
  • uz Valmieras šosejas (A3) pirms Valkas, kur jārēķinās ar trim luksoforu posmiem;
  • uz Vidzemes šosejas (A2) starp Siguldu un Augšlīgatni.

Citi satiksmes ierobežojumi:

  • pirms Gulbenes, braucot no Madonas puses (P37), kur jāparedz papildu 40 minūtes ceļā;
  • uz autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) posmā no Krastiem līdz Ērberģei (29.-40.km), kur jāierēķina papildu pusstunda;
  • no Krāslavas Kombuļu virzienā (P62), kur 5 km remontposmu var šķērsot 20 minūtēs;
  • uz tilta pār Tirzu uz autoceļa Smiltene-Velēna-Gulbene (P27);
  • uz Daugavpils šosejas (A6) ceļa pārvada pie Pļaviņām;
  • pieejā Rīgas HES no Salaspils puses (A5), tur gan satiksme ir organizēta ar ceļa zīmēm.