Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dēla parāda dēļ apzog 82 gadus vecu sievieti

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Trešdien, 12. aprīlī Teikas iecirkņa policisti aizturēja personu, kura veica zādzību kādas 82 gadus vecas sievietes mājā, informē Valsts policija.

Pulksten 00.30 Valsts policija saņēma zvanu no kādas sievietes, kurai tikko izsistas dzīvokļa durvis un nozagts televizors. Policijas darbinieki nekavējoties ieradās norādītajā adresē.

Pēc cietušās sievietes teiktā policija noskaidroja, ka sieviete, kura ar kāju izspērusi durvis un nozagusi televizoru, ir cietušās dēla paziņa, kurai nav atdots finansiālais parāds.

Šajā vēlajā nakts stundā cietusī jau esot gulējusi un nav dzirdējusi klauvējienus pie dzīvokļa durvīm. Durvju neatvēršana neatturēja “parāda piedzinēju” iekļūt cietušās mājoklī. 1986. gadā dzimusī “parāda piedzinēja” ar kāju izspēra dzīvokļa ārdurvis un steidza savākt televizoru. Kad cietusī sieviete centusies ļaundari aizturēt, tā pagrūdusi sirmgalvi.

Ņemot vērā, ka cietusī zināja kur dzīvo sieviete, kura veica zādzību, policijas darbinieki “uz karstām pēdām” steidza ļaundari aizturēt. Pāris minūšu laikā policisti aizturēja ļaundari un atguva cietušās televizoru, kura ar savu guvumu bija atgriezusies mājvietā.

1986. gadā dzimusī sieviete iepriekš policijas redzeslokā nav nonākusi.
Pret sievieti uzsākti divi kriminālprocesi: Par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, kā arī par zādzību, kas izdarīta iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu, savukārt, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.