Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iedzīvotāji satraukti par nepatīkamu smaku Sarkandaugavā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Sarkandaugavas attīstības biedrība

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori skaidro šorīt Sarkandaugavā izplatījušās smakas avotus.

Inspektori apseko teritoriju Sarkandaugavā, skaidrojot smakas iemeslus un vainīgo uzņēmumu.

VVD norādīja, ka, visticamāk, naktī vai agrā rīta stundā veikti degvielas, kam ir paaugstināts merkaptāna daudzums, pārkraušanas darbi, kas arī ir radījis gāzei līdzīgo smaku. Tā joprojām ir jūtama, bet pamazām sāk izzust. Smakas izplatība vairs nenotiek, piebilda dienestā

VVD inspektori noskaidros smakas rašanās avotu un pieprasīt informāciju no uzņēmuma, kurš vainojams pie radušās situācijas. Pēc situācijas noskaidrošanas VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvalde pieņems attiecīgus lēmumus.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola apliecināja, ka ostas gaisa monitorēšanas sistēmas šorīt uzrāda paaugstinātu gaistošo vielu savienojumu klātbūtni gaisā Sarkandaugavas rajonā, ko, visticamāk, rada termināļa saimnieciskā darbība, veicot kravu iekraušanu.

"Esam ciešā sadarbībā ar VVD, kas šobrīd sācis cēloņu izmeklēšanu un pārbauda, vai veiktās darbības atbilst izsniegtajām atļaujām un nosacījumiem. Ja tiks konstatēti pārkāpumi, kravu kraušana tikt apturēta. Jāņem vērā, ka šobrīd Rīgā praktiski nav vēja, tāpēc smaka jūtamāka, bet tā nav bīstama iedzīvotājiem," pauda Ozola.