Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mežaparka estrādes pārbūve tikšot pabeigta noteiktajā termiņā

© F64

Mežaparka Lielās estrādes pārbūve tiks pabeigta noteiktajā termiņā, proti, 2018.gada 18.jūnijā, šodien pēc līguma parakstīšanas par estrādes pārbūves 1.kārtu solīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Šodien Rīgas dome un pilnsabiedrība "LNK, RERE" parakstīja līgumu par estrādes pārbūvi.

Līgumu Rīgas domes vārdā parakstīja Burovs, būvnieku vārdā SIA "RERE Būve" valdes priekšsēdētājs Valdis Koks un AS "LNK Industries" valdes loceklis Jevgēņijs Locevs un Dāvids Lipkins.

Rīgas domes priekšsēdētājs vietnieks Andris Ameriks (GKR) uzrunā norādīja, ka ir pienācis laiks 1950.gados būvēto objektu nomainīt uz jaunu, kas gan būs grūti, jo Mežaparka estrāde ir Latvijas kultūras ikona.

"Es ceru, ka ar šo projektu Rīgā iegūs gan kultūras jomā, gan dažādu publisku pasākumu rīkošanā. Skatītāju zonas palielināšana ļaus Rīgai piesaistīt daudz ārzemju pasākumu rīkotājus," pauda Ameriks.

Publicitātes foto

Pēc līguma parakstīšanas Burovs norādīja, ka viņš apsola, ka 2018.gada 18.jūnijā plkst.11 projekts būs pabeigts un nodots ekspluatācijā.

"Mums nav varianti. Svarīgi, lai šo termiņu zina visi, lai tas stāv galvā būvniekiem, būvuzraugam, projektu autoram un, protams, mums - pasūtītājam," pauda Burovs.

Pašreiz praktiski vēl ir jānoformē būvatļauja, kas var aizņemt divas nedēļas, viņš teica. Tomēr būvnieki jau var sākt iekārtot būvlaukumu. Viņš arī informēja, ka katru ceturtdienu plkst.9 notiks sapulces Mežaparka estrādē, pirmā paredzēta jau nākamnedēļ. Lai visu paspētu, darbus paredzēts organizēt katru dienu no plkst.7 līdz 23.

Jautāts par otrās kārtas realizēšanai nepieciešamo papildu finansējumu, Īpašuma departamenta direktors pastāstīja, ka pašreiz nav vērts runāt par konkrētu summu, kas būs nepieciešama papildu jau ieplānotajiem 45 miljoniem eiro, kamēr nav skaidrs, cik tieši izmaksās otrā kārta.

Paredzēts, ka līdz šī gada decembrim tiks izstrādāta projekta otrā daļa. Zinot sākuma tāmi projektam, uzreiz tiks izsludināts konkurss par būvdarbiem. Tikai tad, kad būs noslēdzies otrās kārtas iepirkums, būs zināms, cik lielu summu būs nepieciešams papildu aizņemties no valsts kases, skaidroja Burovs.

Pirmās kārtas izmaksas kopā ar pievienotās vērtības nodokli ir 32 miljoni eiro, tāpēc kopējā summa par abām kārtām, noteikti pārsniegšot 60 miljonus eiro. "Lai nebūtu nekādas spekulācijas, ja mēs uzsākam šo pirmo kārtu, tad mēs noteikti pabeigsim arī otro. Nav vērts uzsākt šo, ja nav pārliecības, ka tiks pabeigta arī otrā kārta," teica Burovs.