Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sola Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi pabeigt noteiktajā termiņā

PIRMĀ KĀRTA. Mežaparka estrāde līdz nākamā gada vasarai iegūs citu izskatu, bet pēc pārbūves otrās kārtas pabeigšanas jauno veidolu varēs novērtēt pilnībā. Mežaparka Lielās estrādes būvniecības pirmā kārta kopā ar pievienotās vērtības nodokli izmaksās 32 miljonus eiro. 2018. gada vasarā pēc Dziesmu svētkiem estrādes ēku nojauks un sāks būvēt jauno, ko plānots pabeigt 2020. gada novembrī. 2021. gada vasarā estrādi varēs izmantot koncertiem © Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Rīgas dome sola, ka Mežaparka Lielās estrādes pārbūve tiks pabeigta noteiktajā termiņā 2018. gada 18. jūnijā. Ceturtdien Rīgas pašvaldība un pilnsabiedrība LNK, RERE parakstīja līgumu par estrādes pārbūves pirmo kārtu.

Projekta īstenošanas termiņi bija aprēķināti ar precizitāti līdz dienai, bet pārsūdzību dēļ bija pavisam niecīga cerība, ka ieplānoto un solīto tiešām izdosies paveikt laikus. Šķiet, vienīgais, kurš nezaudēja ticību, bija Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs. Arī ceturtdien viņš informēja, ka 2018. gada 18. jūnijā pulksten 11 projekts būs pabeigts un nodots ekspluatācijā. Būvnieki strādās saspringtā režīmā - katru dienu no pulksten 7 līdz 23. Katru nedēļu notiks sapulces Mežaparka estrādē, pirmā paredzēta jau nākamnedēļ.

Līgumu Rīgas domes vārdā parakstīja O. Burovs, būvnieku vārdā SIA RERE Būve valdes priekšsēdētājs Valdis Koks un AS LNK Industries valdes loceklis Jevgēņijs Locevs un Dāvids Lipkins. Pirmajā kārtā tiks paplašināta skatītāju zona. Vēl ir jānoformē būvatļauja, bet būvnieki var sākt iekārtot būvlaukumu.

Neatkarīgā rakstīja, ka Mežaparka Lielās estrādes pārbūves pirmās kārtas iepirkuma konkurss ieilga par vairākām nedēļām, jo Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) bija iesniegtas vairāku konkursa dalībnieku sūdzības par iepirkuma nolikumu. Šogad pavasarī valdība lēma Mežaparka Lielās estrādes teritorijai noteikt nacionālo interešu objekta statusu, kas nepieciešamības gadījumā paātrinās Lielās estrādes būvniecības procesus un ļaus laikus sagatavot nepieciešamo infrastruktūru XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku norisei. Jo tas, ka sāksies Latvijas būvniecībā tik ierastā prakse pārsūdzēt visu, ko vien iespējams, bija paredzams.