Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kas izraisīja ugunsgrēku Salnas ielā? Iedzīvotājiem sava versija

© Ekrānšāviņš no "Degpunktā" sižeta

Ceturtdien, ap plkst. 6.48 tika saņemts izsaukums uz Salnas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem konstatēts, ka ēkas pagrabā deg trīs vieglās automašīnas 25m2 platībā un izveidojies stiprs piedūmojums.

Ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu sievieti no lifta un vēl trīs cilvēkus ar glābšanas masku palīdzību no dzīvojamās mājas. Līdztekus no piedūmotās ēkas tika evakuēti apmēram 300 cilvēki.

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka neilgi pēc tam, kad glābējiem izdevies ugunsgrēku lokalizēt, iedzīvotājiem ļauts atgriezties dzīvokļos. Tomēr dūmu smaka joprojām bijusi tik spēcīga, ka dzīvokļiem vien atvērti logi, un mājas iemītnieki devušies atkal uz ielas.

Valsts policija pieļauj, ka ugunsgrēks izcēlies vienā no sadegušajām automašīnām. Arī mājas iedzīvotāja sarunā ar "Degpunktā" žurnālistu norādījusi, ka pirms ugunsgrēka bijis dzirdams sprādziens. Viņa pieļauj, ka viens no auto uzspridzināts. Sīkākus ugunsnelaimes iemeslus skaidros policija.