Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

PAŠVALDĪBU VĒLĒŠANAS: Rīgā pieteikti desmit saraksti

© F64

Pašvaldību vēlēšanām Rīgā līdz šim iesniegti desmit dažādu politisko spēku saraksti, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Uz domnieku vietām pretendē kandidāti no "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" saraksta, partijas "No sirds Latvijai", eiroskeptiķu Rīcības partijas, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijas, Jaunā konservatīvā partijas, Latvijas Reģionu apvienības kopā ar partiju "Latvijas attīstībai", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības, partijas "Vienotība", kā arī partijas "KPV LV".

Kopumā šajos desmit sarakstos pieteikti 553 kandidāti. Starp kandidātiem lielākā daļa ir vīriešu - 68%, savukārt kandidātu vidējais vecums ir 45,9 gadi. Vecākais kandidāts ir 82 gadus vecs, bet jaunākais - 18 gadus vecs.

Lielākā daļa no deputātu kandidātiem dzīvo Rīgā - 475, bet desmit no kandidātiem dzīvo Jūrmalā, pa septiņiem - Ķekavas novadā un Mārupes novadā, pa četriem - Salaspils novadā, Garkalnes novadā, Carnikavas novadā un Babītes novadā. Vairāki kandidāti dzīvo arī citos novados.

Sarakstus pašvaldību vēlēšanām vēl varēs iesniegt līdz 24.aprīlim. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas periods ir noteikts Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā, un ir, sākot no 50.līdz 40.dienai pirms vēlēšanu dienas, kas šogad ir no 14. līdz 24.aprīlim.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnijā.