Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šausmas Bolderājā: Suņu banda gadiem terorizē iedzīvotājus

© F64

Aizvadītajā nedēļā raidījums "Degpunktā" informēja, ka Bolderājas iedzīvotāji spiesti dzīvot nepārtrauktās bailēs par savu drošību. Kā izrādās, tad šajā Rīgas mikrorajonā jau vairākus gadus klīst nikns suņu bars, kas uzbrūk ne vien citiem dzīvniekiem, bet arī pieaugušajiem un bērniem.

Vietējie raidījumam "Degpunktā" atklājuši, ka klaiņojošie suņi nesen uzbrukuši bērnam un sievietei ar bērnu ratiņiem. Kā liecina informācija sociālajā tīklā facebook, tad no šo dzīvnieku uzbrukuma cietis arī bijušais televīzijas raidījumu vadītājs Roberts Klimovičs.

Viņš norādījis, ka šī suņu "banda" ir vairākus gadus veca. Tā ir gudra, labi organizēta un viltīga. Mēdz uzbrukt gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Kaimiņienei gandrīz noplēsa kazu, bet viņam apēda 2 aitas ar jēriem.

R.Klimovičs ierakstā norāda: "Vairākkārt esmu zvanījis policijai un ķērājiem, kad varza klaiņoja ap māju. Mani noignorēja. Saplosīja man lopus, apdraud bērnus, bet atšaut nedrīkst, jo esot cietsirdība pret dzīvniekiem.."

Jau vēstīts, ka Rīgas Domes mājokļu un vides departamentā skaidroja, ka pagājušajā gadā Rīgā noķerti 700 klaiņojoši suņi. "Gadījumā, ja tiek konstatēti klaiņojoši suņi, tad būtu jāzvana SIA Dakteris Beinarts suņu ķeršanas dispečera dienestam pa tālruni 67558855 un tālāk tiks veiktas nepieciešamās darbības," vēsta Rīgas domes mājokļu un vides departamenta pārstāve. Departamentā norāda, ka suņu ķērājiem ir informācija par Boledrājā mītošo suņu baru un tur regulāri tiek rīkoti suņu ķeršanas reidi. tomēr šie reidi notiek nomaļās vietās, tāpēc iedzīvotāji bieži vien nemaz to neredz. Tiek vēstīts, ka pēdējā reidā tika noķerti divi no Bolderājas suņiem.