Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Daugavgrīvas ielā pabeidz ūdensvada renovāciju

© Publicitātes foto

Daugavgrīvas iela Rīgā ir viena no ielām, kurās tiek remontēts ūdensvads, izmantojot tā dēvēto sagraušanas metodi.

SIA Rīgas ūdens informē, ka šajā ielā noslēgumam tuvojas 2910 metrus garā ūdensvada renovācijas darbi, un šis ir uzņēmuma līdz šim lielākais realizētais šāda veida projekts. Turklāt darbus varēs pabeigt agrāk nekā plānots.

Sagraušanas metode ir tehnoloģija, kad savu laiku nokalpojušā dzelzsbetona cauruļvada vietā tiek ievilkts jauns. Vecajās caurulēs ievelk jaunas, pēc tam veco apvalku sagrauj, un būvgruži paliek zem zemes. Netiek uzrakti plaši ielu posmi, nepieciešamas vien divas bedres - ieejas un izejas. Konstatēts, ka Daugavgrīvas ielā dzelzsbetona ūdensvada savienojuma vietās bijuši būvgruži, kas pārklāti ar betonu, un bieži notikušas avārijas. Tagad ūdens plūst pa izturīgiem plastmasas cauruļvadiem.

Kopējā šā projekta summa - 1 621 370 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa), tā realizācijas rezultātā tiks uzlabota ūdensvada ekspluatācijas drošība un padarīta ērtāka ūdensapgāde Bolderājas iedzīvotājiem. SIA Rīgas ūdens norāda: lai gan projekta pabeigšanai termiņš tika atvēlēts līdz jūnija sākumam, atlicis renovēt vēl tikai aptuveni 300 metrus ūdensvada, līdz ar to var prognozēt, ka darbi tiks pabeigti pirms plānotā.

SIA Rīgas ūdens turpina ūdensvadu nomaiņu un renovāciju. Jau tuvākajās dienās jaunā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Sarkandaugavā būvniecības projekta ietvaros uzņēmums uzsāks ūdensvada renovācijas darbus Viestura prospektā. Tur ūdensvads tiks renovēts ar ievilkšanas metodi, taču bez vecā ūdensvada sagraušanas. Šī ūdensvada kopējais garums būs iespaidīgākais līdz šim realizēto projektu sarakstā - 4155 metri. Renovācijas darbi Viestura prospektā tiks veikti pa posmiem, ar beztranšeju metodi, to laikā būtiski satiksmes sarežģījumi netiek plānoti.