Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kuģa "Vecrīga" īpašnieks atklāj, kāpēc noslīka kuģa darbinieks

© Oļesja Sokolova/ F64 photo agency

Noslīkušais kuģa "Vecrīga" darbinieks neizmantoja darbam uz kuģa paredzētos drošības līdzekļus, pastāstīja kuģa īpašnieks, SIA "Jaunā Vecrīga" valdes loceklis Māris Klaužs.

Pēc Klauža teiktā, darbinieks pārkrita pāri bortam, jo viņam uz kuģa klāja paslīdēja kāja. Turklāt darba laikā darbinieks neievēroja attiecīgos darba drošības pasākumus un neizmantoja darbam uz kuģa klāja paredzētos drošības līdzekļus, tādēļ nelaimes gadījuma iznākums bija letāls.

Tāpat kuģa īpašnieks norādīja, ka ir arī videomateriāls, kurā incidents ir fiksēts, un tajā ir skaidri redzams, kā tas notika.

F64

Klaužs uzsvēra, ka notikušais ir nelaimes gadījums, tādēļ nevajadzētu meklēt vainīgos. Pēc viņa teiktā, par notikušo informēta gan Valsts policija (VP), gan Valsts darba inspekcija (VDI).

SIA "Jaunā Vecrīga" pērn strādāja ar 137 695 eiro apgrozījumiem un zaudējumiem 18 196 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Jaunā Vecrīga" dibināta 2013.gadā un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Māris Klaužs (50%) un Jānis Uvarovs (50%).

Kā ziņots, tīrot klāju, šodien Rīgā pār bortu pārkrita un noslīka kuģa "Vecrīga" darbinieks.

Noslīkušais ir 1966.gadā dzimis vīrietis.

Lai padziļināti analizētu darba vietā notikušo smago nelaimes gadījumu un noskaidrotu tā cēloņus, VDI ir sākusi nelaimes gadījuma izmeklēšanu.

VP preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūru LETA informēja, ka notikušā apstākļu noskaidrošanai policijā sākts kriminālprocess par iespējamo darba drošības noteikumu neievērošanu.

Pēc inspekcijas rīcībā esošās informācijas, laikā no 2017.gada 1.janvāra līdz 18.maijam nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši desmit nodarbinātie un vēl deviņi darbinieki atrasti miruši. Pērn šajā laika posmā bojā bija gājuši 16 nodarbinātie. Vēl 55 cilvēki šogad guvuši smagas traumas darba vietā, bet pērn - 64.