Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina tuvāk iepazīties ar patvēruma meklētājiem Latvijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Svētdien, 21.maijā Kaņepes Kultūras centrā no plkst. 13 00 līdz 17 00 norisināsies pasākums "Meet, Greet & Eat" ("Satiekamies, iepazīstamies un ēdam"), kur aicinām tuvāk iepazīties ar patvēruma meklētājiem Latvijā caur gatavošanas meistarklasēm, spēlēm, radošām aktivitātēm un citām izklaidēm. Īpaši jaunākajiem apmeklētājiem nodrošināsim saldo popkornu, atraktīvus rotaļu vadītājus un kino programmu.

Lielākie (un, protams, arī mazākie) varēs piedalītes kopīgā ēstgatavošanā kopā ar Humusa komandu, apgūstot dažādas arābu valstu receptes, savukārt vietējo virtuvi pārstāvēs aukstā zupa. Noderīgu prasmju stūrīšos mēģināsim viens otram iemācīt ko jaunu un vērtīgu. Iepazīsimies, sarunāsimies, piedalīsimies dažādās socializēšanās aktivitātēs -iespējams, pat mazliet nodosimies dejām.

No plkst.15 00 visiem interesentiem būs iespēja uzklausīt Dzīvās bibliotēkas ar rīdziniekiem, patvēruma meklētājiem un bēgļiem atmiņu un pieredzes stāstus, piespiedu kārtā vai labprātīgi dodoties prom no mītnes valsts un sastopoties ar svešu, sev neierastu vidi. Dzīvā bibliotēka noritēs jau sesto reizi, un tās mērķis ir savstarpēji iepazīties, nojaukt valodas barjeras, apzināties kultūras atšķirības un radīt cilvēcisku un sirsnīgu atmosfēru, kas ļauj ieklausīties un iegūt dziļāku izpratni vienam par otru. Ar stāstiem dalīsies gan patvēruma meklētāji un bēgļi, gan arī šejienieši. Katram apmeklētājam būs iespēja uzdot jautājumus un noslēgumā dalīties savos iespaidos.

Dzīvā bibliotēka notiks angļu, krievu un latviešu valodā, nepieciešamības gadījumā klausītājiem tiks nodrošināts uz latviešu valodu.

Aktivitātes vadīs pasākuma organizētāji - biedība "Gribu palīdzēt bēgļiem" kopā ar Kaņepes Kultūras centra brīvprātīgajiem. Dzīvā bibliotēka tiek līdzfinansēta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Atbalsta, palīdz un brīnišķīgu vietu nodrošina Kaņepes Kultūras centrs.