Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pieci narkomāni Rīgā iekuļas nepatikšanās

© Valsts policija

22.maijā, Rīgas centrā, Speciālo uzdevuma bataljona policisti aizturēja piecu cilvēku grupējumu, kuri iespējams bija lietojuši narkotiskas vielas. Viens no aizdomās turamajiem tika aizturēts par narkotisko vielu uzglabāšanu.

Pirmdien, Rīgas centrā patrulējot Speciālo uzdevumu bataljona policistiem, tika ievēroti trīs aizdomīgi vīrieši, kuri izskatījās narkotisko vielu reibumā. Pamanot policistu klātbūtni, vīrieši metās bēgt.

Bēgot vīriešu grupējums iemuka kādā pamestā ēkā, taču ātri vien nonāca strupceļā un policistiem izdevās viņus notvert. Pārmeklējot pamesto ēku, tika atrasti vēl divi vīrieši, kuri bija narkotisko vielu reibumā.

Cenšoties aizmukt no policijas vienam no grupējuma dalībniekiem izkrita aizdomīgs maisiņš. Vēlāk tika konstatēts, ka maisiņā atradās heroīns, kopumā 1,7277 grami.

Pret vīrieti pie kura atradās narkotiskās vielas tika uzsākts kriminālprocess. Par narkotisko vielu nelegālu glabāšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu. Soda apmērs var sniegties no trim līdz desmit gadiem ar vai bez mantas konfiskāciju un probācijas uzraudzību līdz trim gadiem.

Savukārt pret pārējiem tika izvirzīts administratīvais pārkāpums par nelikumīgām darbībām ar narkotiskām vielām.