Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Priecīga vēsts visiem privātmāju īpašniekiem Rīgā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ģirts Ozoliņš/ f64 photo agency

No 26.maija līdz 2.jūnijam Rīgā norisināsies eksperimentāla "Zaļās masas" savākšanas akcija. Tās ietvaros vairākos pilsētas privātmāju rajonos tiks novietoti lielie konteineri zaļajiem atkritumiem, kuros Rīgas privātmāju iedzīvotāji bez maksas varēs atbrīvoties no zaļajiem jeb dārza atkritumiem. Akciju rīko vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju un Rīgas Austrumu izpilddirekciju.

"Rīgas privātmāju iedzīvotājiem rūpes sagādā tā dēvētie "zaļie" atkritumi - lapas, zāle, zari, koki, augi u.c. atkritumi, kas rodas sakopjot dārzu un privātmāju teritorijas. Rīgā šos atkritumus nedrīkst dedzināt, kā arī tos nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros. Īpaši šī problēma aktualizējas tradicionālajos dārzu sakopšanas mēnešos pavasarī un rudenī. Šo akciju esam iecerējuši kā eksperimentu, vai Rīgas privātmāju iedzīvotājiem ir saistoša un noderīga šāda iespēja. Ja iedzīvotāju atsaucība akcijā būs augsta, rosināsim šādas aktivitātes iekļaušanu ikgadējā Spodrības mēneša ietvaros," saka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Pilsētā novietotie konteineri būs marķēti ar "Clean R" logo un uz tiem būs uzraksti "Zaļā masa". Uzņēmums "Clean R" regulāri izvedīs un sakops apkārtni ap tiem. "Clean R" uzsver, ka zaļie atkritumi ir koku lapas, zāle, zari, augļu koku un krūmu atgriezumi, dārzeņu atkritumi. Iedzīvotāji tiek aicināti konteineros nemest sadzīves atkritumus un citus neatbilstošus atkritumus, kā arī ievērot sanitārās normas konteineriem pieguļošajā teritorijā, un nemest atkritumus uz zemes.

Konteineri atradīsies:

• Kvadrāta ielā, pie krustojuma ar Maskavas ielu (Ķengaragā);

• Gaismas ielā, starp Stopiņu ielas 52A un Gaismas ielas 30 un 31 namiem (Pļavniekos).

SIA "Clean R" izpilddirektors Valerijs Stankevičs skaidro akcijas ieceri: "Mūsu "Clean R" pieredze citās Latvijas pilsētās rāda, ka iedzīvotāji novērtē un aktīvi izmanto pašvaldības dotās iespējas noteiktā, ierobežotā laika termiņā atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem likumīgi. Tāpēc šogad piedāvājām veikt šādu eksperimentālo akciju arī Rīgā, lai saprastu, vai Rīgas privātmāju iedzīvotājiem šāda iespēja šķiet vērtīga."

Aicinām iedzīvotājus ziņot par pilnajiem konteineriem, zvanot uz uzņēmuma klientu centru pa tālruni 67111001. Ņemot vērā lielo izvedamo atkritumu apjomu, aicinām būt saprotošiem, ja konteineri netiek izvesti tajā pašā dienā.