Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Prostitūtai un viņas klientam Rīgā bēdīgi beidzas mīlas rotaļas

© Rīgas Pašvaldības policija

26.maijā neilgi pēc pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Dārziņos, pamanīja nomaļā vietā novietotu gaišas krāsas Ford automašīnu.

Piebraucot tuvāk aizdomīgam transportlīdzeklim, uz tā aizmugurējā sēdekļa pamanīts kāds iekarsis pārītis. Vīrietis, ieraugot policistus, paķēra drēbes un mēģināja ātri apģērbties. Brīdi vēlāk kungs izkāpa no automašīnas un likumsargiem paskaidroja, ka saticis savu draudzeni un abi nolēmuši aizbraukt uz nomaļāku vietu, lai baudītu divvientulību.

No automašīnas izkāpa arī sieviete, kura jau bija vairākkārtīgi nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar prostitūcijas pārkāpumiem.

Policisti vīrietim paskaidroja, ka sieviete viņiem labi zināma un aicināja sniegt patiesu liecību par notikušo. Pārrunu laikā kungs atzinās, ka piebraucis pie prostitūtas un abi vienojušies par attiecīgu samaksu stāties dzimumattiecībās.

Arī sieviete apstiprināja, ka klientam sniegusi seksuāla rakstura pakalpojumu sabiedriskā vietā.

Likums paredz, ka par prostitūcijas pakalpojumu sniegšanu vietā, kur tas nav atļauts, personai uzliek naudas sodu no 350 līdz 700 eiro.

Tāpat policija atgādina, ka Latvijā prostitūcija nav aizliegta, bet ir ierobežota. Speciāli Ministru kabineta noteikumi paredz, ka personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamā telpā, kas ir tās īpašums vai par kuru tā ir noslēgts īres līgums.