Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Noraida lūgumu atcelt vēlēšanu rezultātus 38 Rīgas iecirkņos

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma neatcelt vēlēšanu rezultātus Rīgas 38 iecirkņos.

Ar aicinājumu atcelt rezultātus Rīgā 38 iecirkņos bija vērsies partijas "Vienotība" Rīgas domes deputāta kandidāts Valdis Gavars, kurš šodien gan atsauca nelielu daļu no iesnieguma.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

CVK locekļi sēdē secināja, ka nav pierādījumu, ka šajos vēlēšanu iecirkņos būtu notikuši pārkāpumi, kas ietekmētu vēlēšanu rezultātus Rīgā.

CVK pārstāvji vērsa uzmanību, ka novērotāji attiecīgajos iecirkņos uzreiz nav iesnieguši ziņojumus par kādiem pārkāpumiem vēlēšanu procesā.

Kā ziņots "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās Rīgā saņēma 50,85% atbalstu un 32 deputāta vietas domē. Rīgas domē ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "Latvijas attīstībai" (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,24% atbalstu un "Vienotības" ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņems deviņus deputātu mandātus, JKP - deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK - sešus mandātus, bet "Vienotība" - četrus.

Pārējie saraksti nepārvarēja 5% barjeru.