Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VIDEO: Nelūgts viesis cenšas apmānīt policistus

© Ekrānšāviņš no video

Šā gada 13.jūnija naktī Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Imantā, Anniņmuižas bulvārī, kur iedzīvotāji ziņoja, ka kāpņu telpā pazudusi gaisma un notiek aizdomīga rosība.

Kārtības sargi nekavējoties ieradās norādītajā ēkā un pie kāda dzīvokļa sastapa aizdomīgu vīrieti, kuras kājās nebija apavi. Vīrietis sarunā skaidroja, ka viņš attiecīgajā dzīvoklī dzīvojot, taču policistiem radās aizdomas, ka viņa stāstītais neatbilst patiesībai. Tāpat sarunas laikā svešinieks apgalvoja, ka dzīvokli īrējot un dzīvojot šeit viens, bet nevarēja nosaukt īpašnieku. Savukārt pārbaudot kunga datus, izrādījās, ka viņš šajā dzīvoklī nav deklarēts. Brīdi vēlāk policisti uz grīdas pamanīja maku un jautāja par tā piederību.

Vīrietis uzreiz atteica, ka tas esot viņa otrs maks, taču nevarēja paskaidrot, kādēļ viņam nepieciešami divi maki.

Kad saruna bija ilgusi jau vairākas minūtes, un bija apstaigātas gandrīz visas dzīvokļa telpas, pēkšņi pamodās īstais dzīvokļa saimnieks, pieliekot treknu punktu visiem nelūgtā viesa neveiklajiem skaidrojumiem. Ātri vien saimnieks apliecināja, ka nepazīst dzīvoklī esošo vīrieti, bet brīdi vēlāk viņš konstatēja, ka no maka ir pazudusi nauda, tādēļ uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Nelūgtais 40 gadus vecais viesis nodots Valsts policistu rīcībā. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.