Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

AUTOVADĪTĀJIEM: Satiksmes ierobežojumu visvairāk – Rīgas centrā

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Šovasar autobraucējiem jāizpēta vēlamais maršruts, lai neiesēstos sastrēgumos. Rīgas centrā notiek dažādi remonti, kas kopumā ilgs līdz jaunā mācību gada sākumam – 1. septembrim. Pašlaik uz īsāku vai garāku laiku daži ielu posmi ir kļuvuši grūtāk izbraucami.

Sakarā ar ūdensvada remontdarbiem no 7. līdz 11. jūlijam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Dzirnavu ielas posmā no Marijas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai. Līdz 12. jūlijam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Turgeņeva ielā, 50 metru garā posmā no Dzirnavu ielas. Sakarā ar seguma remontdarbiem līdz 14. jūlijam ierobežota transportlīdzekļu satiksme Skanstes ielas posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai, bet lietusūdens kanalizācijas izbūves darbu dēļ līdz 15. jūlijam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme (viena braukšanas josla katrā virzienā) pie ēkas Pulkveža Brieža ielā 33.

Sakarā ar Salu tilta rekonstrukciju līdz 1. augustam tiks aizņemta labā braukšanas josla Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplī, posmā no degvielas uzpildes stacijas Neste līdz tirdzniecības centram Rīga Plaza, kā arī tiks sašaurinātas braukšanas joslas Mūkusalas ielā pie Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas apļa.

Brīvības ielā remonta dēļ līdz 12. jūlijam posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme: no pulksten 20 līdz 7 un no 10 līdz 16 virzienā uz pilsētas centru; no pulksten 20 līdz 16 virzienā no pilsētas centra.

ATRADUMS. Remontējot Brīvības un Matīsa ielas krustojumu, AS Rīgas siltums uzgāja pagājušajā gadsimtā populārās firmas Carl Nevermann &Co ražotu kabeļu kanālu. Šīs firma ražoja rakstainas cementa flīzes, kas bija ļoti izplatītas 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā / Publicitātes foto

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka remontdarbu laikā Brīvības ielā ir atļauta transportlīdzekļu novietošana Brīvības gatvē uz nomales, centra virzienā. Satiksmes departaments autovadītāju ērtībai dažādās Rīgas apkaimēs piedāvā bezmaksas autonovietnes. Tās atrodas ne vairāk kā piecu minūšu attālumā no tuvākās sabiedriskā transporta pieturvietas un vietās, no kurām līdz pilsētas centram iespējams aizbraukt vidēji pusstundas laikā.