Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO: Paskat, kādus buriniekus varēsi aplūkot Rīgā

© Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē Ostas svētku laikā risināsies vēsturisko burinieku festivāls "Baltic Sail Riga 2017", kas katram ļaus iejusties hercoga Jēkaba laikā, viesoties pie vikingiem un izpētīt vēsturiskus zvejas kuģus. Krāšņie burinieki dosies parādē, piedalīsies kaujā un uz sava klāja labprāt uzņems ikvienu jūras, ūdens un kuģu mīļotāju. Uz vēsturisko burinieku klāja īpaši gaidītas būs ģimenes ar bērniem.

Jau šajā nedēļas nogalē - no 18. līdz 20. augustam - galvaspilsētā krāšņi un ar daudzveidīgām aktivitātēm ieskanēsies Rīgas pilsētas svētki 2017, kurus ar atraktīvu un daudzveidīgu programmu bagātinās arī Ostas svētki. Tostarp jau piektdien, 18. augustā, Pilsētas jahtklubā, Rīgā, Ķīpsalā tiks atklāta viena no krāšņākajām Ostas svētku sadaļām - vēsturisko burinieku festivāls "Baltic Sail Riga 2017".

"Baltic Sail Riga" ir starptautisks Baltijas jūras vēsturisko burinieku festivāls, kas 20 gadu garumā rīkots dažādās Baltijas jūras ostās: Klaipēdā, Gdaņskā, Karlskronā, Ščecinā, Nīstedā un Rostokā. Šogad festivāls pirmo reizi notiks Rīgā. Atpūtas kuģis "Lībava" apmeklētājus aiznesīs uz 17. gadsimtu un ļaus iejusties hercoga Jēkaba valdīšanas laikos. Savukārt zvejas traleris "Lisette", kas bija īpaši piemērots piekrastes zvejai un sekliem ūdeņiem, atklās to, kādos apstākļos savulaik ik dienu strādājuši zvejnieki.

"Apskatei būs pieejami deviņi krāšņi buru kuģi. Uzkāpjot uz klāja, apmeklētāji varēs iejusties dažādos laikmetos un apstākļos, kā nekā festivālā piedalīsies gan karotāju vikingu kuģis, gan arī atpūtas un zvejas kuģi. Festivāla norise Rīgā ir vērā ņemams notikums, tāpēc aicinām apmeklētājus, jo īpaši ģimenes ar bērniem, to nepalaist garām," stāsta Pilsētas jahtkluba komodors Jānis Grīslis. Viņš uzsver, ka burinieki būs pieejami gan bezmaksas apskatei, gan arī maksas izbraukumam pa Daugavu. Atpūtas izbrauciena laikā viesi varēs piedalīties buru uzvilkšanā un izmēģināt spēkus pie burinieku stūres rata.

Publicitātes foto

Festivāls "Baltic Sail" tiks atklāts piektdien, 18. augustā pulksten 13.00 Ķīpsalā, Pilsētas jahtklubā, kur burinieku kapteiņus un apkalpi sveiks Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš un Pilsētas jahtkluba komodors Jānis Grīslis. Pēc svinīgās atklāšanas kuģi būs pieejami apskatei. Pasākumu viesus izklaidēs "Ostas svētku" talismans Ronis Matrozis un viņa komanda.

Uz burinieku klāja būs iespējams kāpt arī sestdien un svētdien. Papildus tam sestdien, 19. augustā, pulksten 17.30 Pilsētas jahtkluba akvatorijā notiks vēsturisko kuģu kauja, kurai ap pulksten 18.30 sekos vēsturisko kuģu parāde Daugavā. Vakarā interesentiem, iegādājoties biļetes, būs iespēja Rīgas svētku uguņošanu vērot, atrodoties uz kuģa klāja Daugavā.