Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīt Centrāltirgus aicina uz Dārza svētkiem

© Publicitātes foto

Atzīmējot Rīgas svētkus, Rīgas Centrāltirgus dāvina pilsētas iedzīvotājiem un viesiem īpašu svētku pasākumu Dārza svētki, kas norisināsies rīt no pulksten 20 līdz 23.

Būs gan našķēšanās ar lauku labumiem, radošā darbnīca un muzikāli priekšnesumi. Īsti dārza svētki pašā galvaspilsētas centrā.

Jau no pulksten 20 savas prasmes un meistarstiķus rādīs pavāri, akcentējot vietējo zemnieku saimniecībās izaudzētos dārza gardumus. Protams, pagatavoto pilsētnieki un Rīgas viesi varēs arī nodegustēt. Darbosies dārza foto stūrītis un radošā darbnīca, kurā tiks veidotas dārza svētku dekorācijas.

Lai uzburtu vajadzīgo atmosfēru, ir radīts gaumīgs vides noformējums atbilstoši Rīgas svētku 2017 vadmotīvam Dārza svētki un zaļā Rīga, kā arī pasākuma laikā tiks demonstrētas interaktīvas videoinstalācijas.

Pasākuma apmeklētājus un viesus ar romantisku muzikālo priekšnesumu priecēs neparastais un sirsnīgais franču un latviešu duets Viņš un Viņa.

Viņš - Freds Ormēns - ir džeza saksofonists un multiinstrumentālists, dziesmu autors un dziedātājs. Freds Ormēns savulaik Luksemburgā iesildījis pašu Kendiju Dalferi. Rakstījis dziesmas saviem projektiem, kā arī pazīstamai franču dziedātājai Džesikai Markēzai.

Viņa - Ilze Lejiņa - Rīgas saksofonu kvarteta soprāna saksofoniste, kura sastāvā ieguvusi Lielo mūzikas balvu. Slavenā Baltijas pirmā dāmu saksofona kvarteta n[ex]t dibinātāja un soprāna saksofoniste. Spēlējusi saksofona solo Latvijas Nacionālās operas orķestrī un Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Bijusi profesionālā pūtēju orķestra Rīga koncertmeistare. Piedalījusies dažādos internacionālos projektos ar franču, itāļu un luksemburdziešu mūziķiem.

Muzikālu baudījumu sniegs Jāņa Dauguļa orķestris, spēlējot gan latviešu, gan pasaules melodijas.

Viena no pasākuma odziņām gaidāma pulksten 21.30, kad tiks iedegts vides objekts - spoguļbumba, kas simbolizē sauli - visas dzīvības pamatu - un reizē radīs unikālu pasākuma noskaņu.

Bet pasākumā vadītāja loma uzticēta improvizatoram Rihardam Sniegam.