Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas svētki 2017. Krāšņi svētki zaļumos

© F64

Rīgas svētki sākas piektdien, 18. augustā, Vērmanītī ar koncertu Sapnis vasaras naktī un Francijas mākslinieku veidotām uguns instalācijām Arkādijas parkā.

Francijas mākslinieku apvienība Cie Carabosse demonstrēs krāšņu un emocionāli iespaidīgu uguns un gaismas objektu priekšnesumu, kas 18. un 19. augustā no plkst. 22.00 līdz 1.00 būs vērojams Arkādijas parkā. Apmeklētājiem būs iespēja ne vien skatīties, bet arī pašiem kļūt par daļu no improvizētas izrādes. Trīs dienas cilvēki varēs priecāties, atpūsties, sportot, dziedāt, iepirkties, satikties Rīgas zaļajās saliņās - dārzos, parkos, laukumos un apkaimēs.

Svētdien, 20. augustā, 11. novembra krastmalā norisināsies īpašs svētku festivāls Zaļās Rīgas zaļie stāsti, un tad tiešām tiks stāstīti 117 stāsti par Rīgas parkiem un dārziem, kā arī varēs līdzdarboties aktīvā tūrisma centra Eži sagatavotajās atrakcijās un apmeklēt amatnieku tirdziņu.

Sestdien Lucavsalas atpūtas parkā pasākums pavisam agriem putniem - rīta vingrošana no pulksten 8.30 līdz 9.30 ģimenēm ar bērniem. 19. augustā Jēkaba laukumā gaidāma jau ierastā Latgales diena. Tā sāksies pulksten 10 un ilgs līdz pulksten 19. Šogad Latgales diena notiek ceturto reizi. Apmeklētājiem sola Latgales Tematisko ciemu programmu ar ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, latgaliešu mūziku un dejām un latgaļu humoru. Un tas viss, ko latgalieši sola, tiešām tiek izpildīts! Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē, pinēju prasmes klūgu šķelšanā un vīšanā, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus. Drosminieki varēs piedalīties ātrajos latgaliešu valodas kursos un nopelnīt kādu balvu.

Svētdien, 20. augustā, gandrīz pusi dienas Dzegužkalnā varēs baudīt Vīnes noskaņas. Koncertprogramma, ko piedāvā Latvijas Operetes fonds, sāksies pulksten 14. Pēc pāris stundām atraktīvais Māris Grigalis aicinās uz deju. Ne nu gluži tieši viņš un katru, bet aicinās baudīt muzikāli izklaidējošu programmu. Būs arī skaisti tērpi un cepures. Turpat netālu, lidostā Spilve, sestdien varēs vērot aviācijas salidojumu Riga Flyin 2017.

F64

Uzvaras parkā sestdien paredzēts pasākums Latvijas zirgi senāk un tagad, savukārt kultūras pils Ziemeļblāzma parks pārvērtīsies par Zaļo fantāziju parku. Sestdien pulksten 19 Zunda dārzs Durbes ielā 2 aicina atslēgties no pilsētas ņirboņas un sākt Rīgas svētku svinības, nedaudz tuvāk iepazīstoties ar zvaigžņoto debesi. Būs zvaigžņu vērošana, lekcijas par astronomiju, jautājumi un atbildes.

Krāšņus priekšnesumus atveduši ārvalstu viesmākslinieki. Rīgā ciemosies Francijas mākslinieku apvienība Cie Carabosse, Tautas deju grupa no Sudžou, Prāgas ielu teātris V.O.S.A. Theatre, Taipejas leļļu teātris, ielu mākslas trupa Third Hand Group no Slovēnijas, čehu laikmetīgā cirka trupa Cink Cink Cirk, kataloniešu mākslinieks Joans Katala, ansamblis Streetwiev Dixieclub no Austrijas un ielu teātra Lost Wheels Of Time viesmākslinieki no Vācijas un Krievijas.

19. un 20. augustā no pulksten 14.00 līdz 18.00 Jaņa Rozentāla laukumā pie Esplanādes ikviens varēs vērot vairākas cirka izrādes pasākumā Ceļojošā iedomu pilsēta. Ar interaktīvo instalāciju - izrādi viesosies ielu mākslas trupa Third Hand Group no Slovēnijas, kas izrādes laukumu pārvērtīs par āra viesistabu ar interaktīviem skapjiem, kas ir pilni pārsteigumiem, vizuālu dzeju un humoru. Savukārt čehu laikmetīgā cirka trupa piedāvās humora pilnu piedzīvojumu ar žonglēšanas un akrobātikas elementiem savienojumā ar mūsdienīgu pantomīmu, bet kataloniešu mākslinieks Joans Katala apvienos deju, teātri un cirka elementus, ķermeņa poētiku un rituālu kustību.