Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zeltiņš tiekas ar ASV jūras spēku kuģa "USS James E. Williams" komandieri

© Publicitātes foto

25. augustā Rīgas ostā ieradās ASV jūras spēku kuģis USS JAMES E. WILLIAMS (DDG 95). Kuģa vizīte Rīgas ostā kalpo par apliecinājumu ASV-Latvijas sadarbībai, nodrošinot stabilitāti, drošību un labklājību ne tikai Baltijas jūras reģionā, bet visā Eiropā. Saistībā ar ASV jūras spēku kuģa ierašanos Rīgas ostā tā komandieris Alens Sīgrists (Allen Siegrist), ASV vēstnieka vietnieks Pols Poletes (Paul Poletes) un ASV militārā atašeja, pulkvežleitnante Aleksandra Nīlsena (Alexandra K. Nielsen) viesojās Rīgas brīvostas pārvaldē un tikās ar pārvaldnieku Ansi Zeltiņu.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš sveica kuģa USS JAMES E. WILLIAMS komandieri ar ierašanos Rīgā. Savukārt komandieris Alens Sīgrists uzteica sadarbību ar Rīgas brīvostas pārvaldes Kuģu satiksmes vadības centru un Ostas kapteini, apstiprinot, ka kuģa ienākšana Rīgas ostā noritējusi droši. Tikšanās laikā viesi tika iepazīstināti ar Rīgas brīvostas darbību, galvenajiem rādītājiem un nākotnes plāniem. Vizītes noslēgumā Rīgas brīvostas pārvaldnieks un komandieris Alens Sīgrists apmainījās ar kuģa un ostas emblēmām.

Plānots, ka ASV jūras spēku kuģis uzturēsies Rīgas ostā līdz 31. augustam. No 25. līdz 28. augustam kuģa USS JAMES E. WILLIAMS jūrnieki piedalās vairākos labdarības projektos Bruknas muižas rehabilitācijas centrā, audžuģimeņu mājā “Zvannieki” un “Svētā Lūkas atbalsta biedrībā”.

ASV jūras spēku kuģis USS JAMES E. WILLIAMS (DDG 95) ir Ārleja Bērka (Arleigh Burke) klases mīnu iznīcinātjkuģis, kas aprīkots ar mūsdienīgām kaujas nodrošinājuma un vadības sistēmām. Kuģis ir nosaukts Vjetnamas kara varoņa Džeimsa Eliota Viljamsa (James Eliott Williams) vārdā. Tas būvēts Ingalls kuģu būvētavā Paskagulā (Pascagoula), Misisipi štatā un nolaists ūdenī 2003 gadā. Kuģa izmēri:

Garums: 155,3 m

Platums: 20 m

Iegrime: 9,4 m