Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pa 4.stāva logu Rīgā izkritis vīrietis

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Vakar Rīgā 18 gadus vecs vīrietis, pēc aculiecinieku teiktā, izkritis pa 4.stāva logu un guvis smagas traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Kritiena rezultātā jaunais vīrietis guvis vairāku ķermeņa daļu smagus ievainojumus, tostarp galvas un mugurkaula traumas, ar kurām viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē 47 gadus vecs vīrietis nokritis no apmēram trīs metru augsta jumta. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar galvas un krūškurvja traumām. Savukārt Vidzemē no šūpolēm izkritis kāds 15 gadus vecs jaunietis, kurš kritiena rezultātā guvis sejas traumu.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Zemgalē mediķi snieguši palīdzību 80 gadus vecam vīrietim, kurš, zāģējot ar cirkulāro zāģi dēlīšus, iezāģējis sev plaukstā. Vīrietis slimnīcā nogādāts ar trīs nozāģētiem pirkstiem.

Tāpat Zemgalē mediķi snieguši palīdzību darba traumu guvušam 40 gadus vecam vīrietim. Viņš strādājis mežā ar trimeri, kad pēkšņi plīsis tā asmens, savainojot vīrieša pēdu. Cietušais slimnīcā nogādāts ar grieztu brūci pēdā un iespējamiem asinsvadu bojājumiem.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 963 izsaukumiem, no tiem 186 bijuši saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.