Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nesēdi mājās! Aicina uz bezmaksas vingrošanas nodarbībām Rīgā

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Rīgas domes Labklājības departaments projekta "Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros piedāvā bezmaksas vingrošanas nodarbības svaigā gaisā. Nodarbības būs pieejamas dažāda vecuma Rīgas iedzīvotājiem, nodrošinās viņu fiziskās veselības uzlabošanos.

Nodarbības notiks vairākās Rīgas apkaimēs, aptverot iespējami plašāku rīdzinieku loku, jo, izvēloties apkaimes, ņemts vērā, ka ir vietas, kurās notiekošajās nodarbībās ērti piedalīties apkārtējo apkaimju iedzīvotājiem. Piemēram, Mežaparka apkaime ar savu infrastruktūru nodrošina nodarbības tuvāko apkaimju - Čiekurkalna, Sarkandaugavas un Mīlgrāvja - iedzīvotājiem. Nodarbības notiks Āgenskalnā, Mežaparkā, Iļģuciemā, Purvciemā, Ziepniekkalnā, Ķengaragā, Mežciemā, Teikā, Ķīpsalā, Lucavsalā, tajās ērti nokļūt un piedalīties būs arī Mīlgrāvja, Mangaļu, Čiekurkalna, Juglas, Sarkandaugavas, Vecpilsētas, Centra, Torņakalna, Vecmīlgrāvja, Mangaļsalas, Dzirciema, Maskavas forštates, Avotu, Brasas, Dārzciema, Pļavnieku, Dreiliņu, Atgāzenes, Bišumuižas, Imantas, Zolitūdes, Šampētera, Kleistu un Rumbulas iedzīvotājiem. Katrā apkaimē nodarbības notiks vismaz reizi nedēļā, tāpēc tie, kas vēlas vingrot, varēs to darīt regulāri. Visas piedāvātās āra aktivitātes notiks profesionālu treneru vadībā.

Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Vingrošanas nodarbību klāsts būs gana plašs, lai katrs interesents varētu atrast sev piemērotāko un interesantāko nodarbību. Daudziem tas būs, kas jauns, izvēloties vingrošanas nodarbības, vispirms iesakām iepazīties ar nodarbības saturu www.veseligsridzinieks.lv, lai nodarbības laikā var veikt visus vingrinājumus, nenodarot pāri savam ķermenim, un vingrojot pavadītais laiks nes prieku un uzlabo dzīves kvalitāti.

Power&Endurance ir daudzpusīga vingrošana āra apstākļos ar dažādu intensitāti pie brīvdabas trenažieriem vai vingrošanas stieņiem. Suspension X ir iekares sistēmas treniņš, kurā galvenais slodzes elements ir katra lietotāja ķermeņa svars. Turoties ar rokām vai kājām pie speciāliem rokturiem, cilvēks izpilda vingrojumus. Functional workout ir funkcionālais treniņš, kas sagatavo ķermeni ikdienas kustībām, jo trenējoties tiek nodarbināts viss ķermenis, ieskaitot dziļā muskulatūra. Groove ir viegla deju nodarbība. Tās pamatu veido dažādu stilu mūzika, kuru laikā ir jāizpilda divas vai trīs kustības mūzikas ritmā bez noteiktas horeogrāfijas vai sarežģītiem deju soļiem. Speed&Mobility ir treniņš, kura laikā tiks vispusīgi izmantota visa ķermeņa muskulatūra, spēka vingrinājumiem mijoties ar kardio slodzi. Momy Fit ir nodarbība jaunajām māmiņām. Treniņu fokuss ir māmiņas ar mazuli pie rokas vai ratos.

Sīkāka informācija par nodarbībām un pilns nodarbību grafiks septembrim, kā arī informācija par citām projekta "Mēs par veselīgu Rīgu!” aktivitātēm pieejama mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv.