Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aizkavējusies Nacionālā teātra piebūves celtniecība

© F64

Celtniecības darbu aizkavēšanās dēļ atlikta Latvijas Nacionālā teātra piebūves atklāšana.

Lai arī sākotnēji tika paredzēts, ka teātra ēkas piebūves atklāšana notiks šodien, aģentūra LETA noskaidroja, ka saistībā ar būvdarbu aizkavēšanos atklāšana pārcelta uz pagaidām precīzi nenoteiktu datumu. Teātra Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Rimšēviča skaidroja, ka, visticamāk, būvdarbi tiks pabeigti oktobra sākumā.

Teātra ēkas fasādes atjaunošanu un piebūves celtniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA "Velve". Kopumā būvdarbi domei izmaksā aptuveni 1,4 miljonus eiro.

Teātra fasādes atjaunošana jau ir pabeigta. Ēkai no jauna izbūvēts dekoratīvais apgaismojums, kā arī atjaunots krāsojums un bojātās profilētās detaļas. Jaunais apgaismojums pirmo reizi iedegts 15.septembrī, atklājot teātra 99.sezonu.

Savukārt piebūves celtniecības darbi turpinās. Piebūve tiek būvēta, lai Nacionālā teātra ēkai nodrošinātu vides pieejamību. Piebūves kopējā platība ir gandrīz 203 kvadrātmetri. Piebūve tiek celta pilsētas kanāla pusē, lai radītu skatītāju ieeju arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem teātra jaunajā zālē, kā arī, lai nodrošinātu skatītāju evakuāciju no jaunās zāles un nepieciešamās palīgtelpas.

Piebūves pirmajā stāvā atradīsies ieeja, vestibils, lifts cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, garderobe, kāpņu telpa un vēdināšanas kamera. Otrajā stāvā būs atrodama halle, kafejnīca ar skatu uz Pilsētas kanālu, tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem un kāpņu telpa, savukārt trešajā stāvā - halle, tualetes, divas skatītāju zāles palīgtelpas un kāpņu telpa ar ieeju skatītāju zālē.