Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Brīvības ielā notiks apjomīgi ūdensvada remontdarbi

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ar ūdensvada komunikāciju mezglu remontdarbiem Brīvības ielas posmā no Tallinas ielas virzienā uz Cēsu ielu naktī uz trešdienu sāksies noslēdzošais etaps apjomīgajā SIA Rīgas ūdens remontdarbu plānā, kura ietvaros bija plānots nomainīt komunikāciju mezglus visā Brīvības ielas garumā.

Naktī uz trešdienu, 20.septembri, komunikāciju mezglu remontdarbi tiks veikti Brīvības ielas posmā no Tallinas ielas līdz Brīvības ielai 142. Provizoriskais to veikšanas laiks - no pulksten 22 līdz 8. Darbi šādos pat laikos plānoti visas nedēļas garumā, tie notiks posmā no Tallinas ielas līdz Brīvības ielai 146 (iepretim pašvaldības aģentūrai Rīgas gaisma), dažu mezglu nomaiņa skars arī Cēsu ielas apkaimi. Remontdarbu laikā iespējams paaugstināts trokšņu līmenis, daudzus objektus skars arī ūdensapgādes pārtraukums - to skaits ik nakti svārstīsies no 11 līdz pat 68. Ar pilnu šo objektu sarakstu var iepazīties SIA Rīgas ūdens mājas lapā. Pēc ūdensapgādes atjaunošanas iespējams īslaicīgs ūdens uzduļķojums. Nakts stundas remontiem izvēlētas, lai radītu mazākus traucējumus satiksmei, savukārt ūdensapgādes pārtraukums mājām iespējami mazāk ietekmētu iedzīvotāju ikdienu.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Nākamajās nedēļās paredzēts turpināt ūdensvada komunikāciju mezglu remontdarbus posmā no Matīsa ielas līdz Tallinas ielai. Kopumā no Matīsa ielas līdz pat Cēsu ielai tiks nomainīti aptuveni 70 ūdensvada komunikāciju mezgli. Tajos tiks demontēti un nomainīti aizbīdņi, hidranti un pievadi, kas savu laiku jau bija nokalpojuši, turklāt daudzi no tiem bija avārijas stāvoklī. Plānots, ka šie darbi noslēgsies oktobra otrajā nedēļā.

Šo projektu realizējot, Rīgas ūdens būs pabeidzis šāda veida remontdarbus praktiski visā Brīvības ielas garumā, sākot no Brīvības bulvāra līdz pat Murjāņu ielai Juglā. Šie darbi bija nepieciešami, lai maksimāli samazinātu ūdensvada avārijas situāciju rašanos, bet to gadījumos varētu operatīvāk lokalizēt avārijas vietu un tas skartu iespējami mazāku objektu skaitu.