Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atbildīgie dienesti gaisa piesārņojumu Rīgas brīvostā nefiksē

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Nedz stacionārās gaisa kvalitātes monitoringa stacijas, nez Ostas policijas rīcībā esošās mērījumu ierīces gaisa piesārņojumu Rīgas brīvostā šodien nefiksēja, sacīja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

"Reaģējot uz šodien saņemtajiem signāliem, Ostas policija nekavējoties pārbaudīja Vecmīlgrāvja teritoriju - gaisa kvalitātes mērījumi tika veikti vairāk nekā 20 dažādās vietās Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā, tāpat veiktas pārbaudes arī ostas termināļos," pauda Ozola.

Viņa norādīja, ka nedz stacionārās gaisa kvalitātes monitoringa stacijas, nez Ostas policijas rīcībā esošās mērījumu ierīces gaisa piesārņojumu nefiksēja. Vecmīlgrāvi apsekojis arī Valsts vides dienests (VVD), pārkāpumus ostas uzņēmumu darbības nekonstatējot.

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča aģentūru LETA informēja, ka šodien dienests saņēma 15 iedzīvotāju zvanus no Vecmīlgrāvja mikrorajona par traucējošu smaku.

"VVD inspektors izbrauca uz mikrorajonam līdzās esošo rūpniecisko teritoriju un apsekoja "BLB Baltijas termināls", "PARS termināls" un "LPG termināls" termināļus, veicot smaku mērījumus. Tajos neuzrādījās Ministru kabineta noteikumos pieļaujamo smaku vienību pārsniegumi," sacīja Bukleviča.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Pārbaudot termināļu darbību, VVD inspektors konstatēja, ka visi darbi tiek veikti atbilstoši atļaujas nosacījumiem un tehnoloģiskajiem procesiem. Pārkāpumi konstatēti netika.

Aizdomās par vides piesārņojuma gadījumiem iedzīvotāji var vērsties VVD, kā arī Ostas policijā, zvanot pa diennakts tālruni 67090777.

Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien saņēmis kārtējo izsaukumu par nezināmas izcelsmes smaku Vecmīlgrāvī.

Aptuveni plkst.11.16 saņemts izsaukums uz Vanadziņa gatvi par nezināmas izcelsmes smaku gaisā. VUGD ieradies notikuma vietā un informāciju nodevis VVD.

Ostas rajonā Vecmīlgrāvī jau vairākus gadus iedzīvotāji periodiski sūdzas par smakām.