Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mežaparka estrādes būvniecība: Viss notiekot "ļoti ātri un pozitīvi"

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Mežaparka Lielās estrādes būvniecības darbi pagaidām virzās, apsteidzot termiņus, savukārt Daugavas stadiona rekonstrukcijas gaitā jāatrisina vairāki jautājumi.

Rīgas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) šodien Dziesmu un deju svētku padomes sēdē sacīja, ka pašreizējā Mežaparka Lielās estrādes būvniecības posmā ceļu izbūves rādītājs sasniedzot 70%, darbi teritorijā paveikti par 80%, ārējie tīkli ir izbūvēti par 95%-97%. Viņš uzsvēra, ka viss notiek "ļoti ātri un pozitīvi". Pašlaik darbi apsteidzot termiņu, bet pēc tam situācija varētu izlīdzināties, piebilda Burovs.

Viņš aicināja sēdes dalībniekus uz spāru svētkiem, kas notiks 31.oktobrī. Burovs norādīja, ka ap Dziesmu un deju svētku norises laiku tiks parakstīts līgums par nākamo būvniecības kārtu. Tāpat tikšot meklēti risinājumi, lai arī ziemā ēka estrādē "nestāvētu tukša".

Savukārt Stratēģiskās plānošanas un attīstības dienesta vadītājs Edgars Pudzis pastāstīja par Daugavas stadiona rekonstrukcijas gaitu. Viņš minēja, ka gribētos, lai darbi notiktu ātrāk, tomēr risku neesot. Viņš sacīja, ka lielākie izaicinājumi pašlaik saistīti ar ielu remontdarbiem, un tas, kas dara bažīgu ir Deglava tilts, jo ir problēmas saskaņot darbus ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru.

Tāpat būtiski, lai otrajā kārtā izplānotu darbus tā, lai arī 2020.gadā Jaunatnes Dziesmu svētkos būtu pieejami mēģinājumu laukumi stadionā. Jo tajā laikā paredzēti otrās kārtas būvniecības darbi teritorijā.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, tās darbību koordinē Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Kā ziņots, Mežaparka Lielās estrādes pārbūves laikā neparedzētu darbu dēļ izveidojies sadārdzinājums 200 000 eiro. Sadārdzinājums tiek skaidrots ar dažādiem neparedzētiem apstākļiem, piemēram, ģeorežģa izbūvi zem bruģa, lai pēc pāris gadiem tajā neveidotos izciļņi. Kopā šo 200 000 eiro sadārdzinājumu veido 20 dažādas izmaksu pozīcijas, tostarp arī atsevišķi ugunsdrošības sistēmas risinājumi.