Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skolā no griestiem nokrīt apmetums; laimīgā kārtā klasē nebija bērnu

© Ekrānšāviņš/Raidījums "Degpunktā"

Raidījums "Degpunktā" saņēma kādas satrauktas skolēna mammas ziņu par neseniem notikumiem Bolderājā, Rīgas 19.vidusskolā. Mātes satraukumu radīja atgadījums, kurā tikai laimīgas sagadīšanās dēļ necieta bērni.

Izrādās no griestiem atdalījies apmetuma gabals, kas ar skaļu blīkšķi uzgāzies uz soliem, klasē neviens nav atradies, jo visi bērni bija devušies pusdienās.

Raidījuma “Degpunktā” uzrunātie skolas pārstāvji gan mierina, ka situācija nebūt nav tik dramatiska, kā varētu šķist, un skaidro, ka nokritis salīdzinoši neliels apmetuma gabals.

Šobrīd pie griestiem redzamais aptuveni kvadrātmetru lielais caurums apmetumā esot daudzkārt lielāks, nekā tas, kas izveidojies vakar, jo brīdi pēc notikušā remontstrādnieki noņēmuši arī tos tuvumā esošos apmetuma slāņus, kas izskatījušies bīstami vai varējuši tuvākajā laikā atdalīties no griestiem. Šobrīd skolai jau piešķirts finansējums ārkārtas remontdarbiem, un skolā jau rosoties strādnieki, vēsta raidījums.

Pārbaudītas arī citas ceturtā stāva telpas, un šobrīd tiek lemts par darbiem vēl vienā no augšstāva kabinetiem, kur apmetumā konstatētas nelielas plaisas.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs raidījumam izklāsta: "Šobrīd Rīgas 19. vidusskolas klases telpā, kurā no griestiem nokrita apmetuma daļa, ir uzsākti visi nepieciešamie remontdarbi, kā arī tiks uzstādīts jauns apgaismojums. Kopā ar būvspeciālistiem vakar pēc notikuma apsekojām un novērtējām arī pārējo klašu telpu tehnisko stāvokli. Kā jau informēju skolas vecāku sanāksmē pirms vairākām nedēļām, tad nākamgad pašvaldības budžetā ir plānots atvēlēt 400 000 eiro finansējumu, lai šajā vēsturiskajā ēkā pilnībā renovētu ceturto stāvu, tajā skaitā gaiteni, klašu telpas un izveidotu arī jaunas telpas interešu izglītībai."

Avots: "Degpunkta"